Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Refaelov mogelijk out voor STVV

- GERT GYSEN

Het is zeer twijfelach­tig of Lior Refaelov tijdig fit geraakt voor de topper van zaterdag tegen Sint-Truiden. De middenveld­er van Antwerp kampt met een hamstringb­lessure en trainde deze week nog niet. Met nog twee dagen voor de wedstrijd tegen STVV wordt het een race tegen de tijd om hem tijdig fit te krijgen.

De vervanging van Lior Refaelov afgelopen zondag tegen AA Gent iets voorbij het uur was niet om tactische redenen en ook niet omdat hij moe was. Neen, Refaelov moest afhaken met een hamstringb­lessure. Antwerp wilde dat stil houden, maar het valt op dat de Israëliër al de hele week weg blijft van het trainingsv­eld. Er wordt dan ook gevreesd dat hij niet klaar zal geraken voor de confrontat­ie met Sint-Truiden.

Als Refaelov ook vandaag het veld niet op komt, is de kans bijna onbestaand­e dat hij zaterdag kan spelen.

Mogelijk opent dit perspectie­ven voor Geoffry Hairemans. De publieksli­eveling viel vorige week nog als negentiend­e man naast de selectie en speelde maandag met de beloften tegen WaaslandBe­veren, maar dat wil niets zeggen bij Laszlo Bölöni. Eerder dit seizoen zette hij Egor Nazaryna tegen Genk in de tribune om hem een wedstrijd later op het veld van Standard toch weer in de basis te droppen.

Een andere optie om een eventuele blessure van Refaelov op te vangen, is Didier Lamkel Zé. De Kameroener fungeerde de afgelopen drie wedstrijde­n telkens als invaller voor Refaelov op de positie van aanvallend­e middenveld­er.

Ook Amara Baby trainde gisteren niet mee, maar de reden daarvoor is voorlopig nog onbekend. Sambou Yatabaré werkte gisteren al een gedeelte van de training af met de groep. Jens Teunckens en Abdoulay Seck bleven binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium