Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ideale moment om KV een tik uit te delen”

- HUGO FRET

Vandaag viert Joren Dom zijn 29e verjaardag, maar taart en champagne hoeven zijn ploegmaats van Beerschot Wilrijk vandaag niet te verwachten - u weet wel, morgen is er de topper tegen Malinwa! “Het liefst van al zou ik KV Mechelen willen trakteren.

Op een mentale tik.”

“Andere jaren ga ik samen met mijn ouders, broers en hun vriendinne­n lekker eten om mijn verjaardag te vieren”, vertelt Joren Dom. “De ploegmakke­rs trakteer ik ‘s morgens op koffiekoek­en, maar met de matchen van vrijdag én dinsdag

(KV Mechelen uit, red.) (de bekermatch tegen Gent, red.)

(lacht)

AA

zit dat er deze keer niet in. We zullen een nieuwe datum moeten zoeken.”

“Ik heb altijd rond de kerktoren gespeeld, hé. Denderleeu­w was het verste, drie kwartier rijden. Ik ben altijd erg tevreden geweest over mijn carrière, maar ik zou toch graag ooit nog eens in het buitenland willen voetballen. Niet dat het een obsessie is hoor. Mijn carrière in Antwerpen afsluiten, daar is niets mis mee.”

“Ik heb drie wedstrijde­n gemist wegens een hamstringb­lessure. Op Westerlo had ik al kunnen spelen, maar de dokter wilde liever dat ik geen risico’s zou nemen. In het begin van het seizoen was ik genoodzaak­t om als rechtsback aan het seizoen te beginnen, omdat er te veel afwezigen waren op die positie. Nu zijn er heel wat kandidaten voor die positie. Bourdin deed het de voorbije weken goed, Mboko is weer fit en Dudouit speelde maandag met de beloften. Mijn focus ligt nu meer op de positie van verdedigen­de middenveld­er. Niet omdat ik schrik heb voor de concurrent­ie op rechtsback, maar omdat ik op het middenveld iets kan betekenen voor de ploeg.”

“Ik speel daar gewoon graag. Ik ben sterk in de balrecuper­atie en kan ver- standig positie kiezen. Op het middenveld kom je veel aan de bal en kan je mee het spel verdelen. Aanvankeli­jk speelden we met twee box-to-box-middenveld­ers en twee spitsen. Nu spelen we met een nummer 10, met Tom Van Hyfte als box-to-box-speler die moet voor infiltrati­es moet zorgen en met een controlere­nde middenveld­er. Nu Alex Maes er niet bij kan zijn, hoop ik inderdaad zijn plaats net voor de verdedigin­g te mogen innemen.”

“Laten we het hopen. In die eerste match op KV in de eerste periode voelde je dat er zoveel meer verbonden was aan die wedstrijd dan alleen maar het sportieve. Op een bepaald moment leek KV echt ongenaakba­ar, maar de voorbije weken lijken er toch barstjes te komen in hun pantser. Terwijl wij net bezig zijn aan een sterke reeks. Dan heb ik het niet alleen over de resultaten, ook het voetbal is beter. Dit lijkt me het ideale moment om KV Mechelen een stevige mentale tik uit te delen. Toch zal veel afhangen van de vorm van de dag en het verloop van de match.”

Je bent inmiddels bezig aan jouw derde seizoen in 1B. Zie je een evolutie?

“Op papier worden de ploegen elk jaar sterker. Dat komt omdat de clubs bijna allemaal werden overgenome­n door buitenland­se investeerd­ers met meer financiële middelen. Zo kunnen ook sterkere spelers worden aangetrokk­en. Eigenaardi­g genoeg vertaalt zich dat niet altijd in resultaten op het veld. Kijk maar naar de moeilijke start van KV Mechelen dit seizoen. Of naar de prestaties van OH Leuven die ver beneden de verwachtin­gen blijven. In 1B wordt duidelijk in periodes gewerkt. Het is geen kwestie van de beste ploeg te zijn, het is vooral de kunst om op het juiste moment te pieken.”

 ??  ?? 29, voor een voetballer kan dat stilaan tellen. Koester je nog grote voetbaldro­men, Joren? Stijn Vreven moet de geschorste Alex Maes vervangen. Misschien krijg je morgen in Mechelen opnieuw een kans?Vanwaar die voorkeur? Een dikke maand geleden verloren jullie met 3-0 in Mechelen. Krijgen we vrijdag een heel andere wedstrijd?
29, voor een voetballer kan dat stilaan tellen. Koester je nog grote voetbaldro­men, Joren? Stijn Vreven moet de geschorste Alex Maes vervangen. Misschien krijg je morgen in Mechelen opnieuw een kans?Vanwaar die voorkeur? Een dikke maand geleden verloren jullie met 3-0 in Mechelen. Krijgen we vrijdag een heel andere wedstrijd?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium