Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toekomst van Vranjes onzeker

Anderlecht pikt wansmakeli­jke posts op sociale media niet meer

-

Ognjen Vranjes (27) heeft het verkorven bij Anderlecht. De verdediger dweept op Instagram met de hooligans van zijn exploeg AEK en bewierookt­e zelfs de brandbom die ze gooiden naar Ajax-fans. Onaanvaard­baar, vindt RSCA. Daarom geeft het Vranjes een fikse boete en probeert het hem wellicht al in januari te verkopen. Voor het

Europese duel met Trnava vanavond is de Bosniër alvast – strategisc­h? – geblesseer­d.

Een foto van de brandbom die AEK-hooligans naar Ajaxfans gooiden met het bijschrift ‘Welcome to Hel’. Lang stond het niet op de Instagram-pagina van Ognjen Vranjes, maar het kwaad was geschied. De Anderlecht-fans die een goeie relatie hebben met de Ajax-aanhang keerden zich tegen Vranjes en eisten zijn ontslag.

Ook het Anderlecht-bestuur reageerde hard. “Vranjes gedraagt zich absoluut niet zoals een Anderlecht-speler”, aldus de nieuwe sportieve baas Michael Verschuere­n. “Op en naast het veld moet hij zich als een kampioen gedragen. Wij distantiër­en ons van zijn post en zullen een diepgaand gesprek met hem voeren.”

De Bosniër kan zich aan een fikse boete verwachten, vooral omdat het niet de eerste keer is. Op sociale media poseert hij ook met gemaskerde AEK-hooligans en postte hij al een middelving­er voor ex-Anderlecht-coach Aimé Anthuenis toen die eens kritiek op hem had geuit.

“Het is onaanvaard­baar dat Vranjes hooliganis­me goedpraat”, vond ook trainer Hein Vanhaezebr­ouck. “Als voetballer moet hij zich niet in die discussies mengen. We zullen maatregele­n treffen, maar een boete alleen volstaat misschien niet. Vran-

jes moet er zich bewust van worden dat dit niet kan.”

Voor de match van vanavond zit de verdediger alvast niet in de selectie. Officieel omdat hij geblesseer­d is aan de adductoren, maar paars-wit beraadt zich ook over zijn toekomst. Vranjes kostte vorige zomer weliswaar dik 3 miljoen euro, maar hij voelt zich niet echt gelukkig in Brussel en bracht zijn ploeg met domme rode kaarten ook al meermaals in de problemen. Daarnaast minacht hij de pers en is hij zelfs amEden per beschikbaa­r voor RSCA-tv. Misschien is het dan beter om hem in januari alweer te verkopen.

Dat laatste wou niemand bevestigen, maar Verschuere­n gaf wel dit mee: “In de toekomst gaan we het anders aanpakken. Meteen na hun handtekeni­ng zullen we twee dagen lang intensief met nieuwe spelers praten en hen echt uitleggen waarvoor Anderlecht staat.”

Voor Vranjes komt dat wellicht te laat. Verwondert het dat deze speler al 13 clubs had in 12 jaar tijd?

 ?? FOTO'S BELGA, RR ??
FOTO'S BELGA, RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium