Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jongens van trainer Roy Van Heurck leggen nipt de duimen

- (spe) (stro) (lce)

De jongens van Hellvoc II uit eerste provincial­e zorgden zaterdag bijna voor een stunt door Ruiselede, derde in eerste divisie, uit de Vlaamse Beker te kegelen. In de beslissend­e vijfde set was er echter één rotatie waarin ze zich verslikten en dat werd hen uiteindeli­jk fataal.

“Maar ik ben trots op mijn ploeg”, zegt Hellvoc-trainer Roy Van Heurck. “Ze hebben een topper uit eerste divisie een warme zaterdagav­ond bezorgd en tot het uiterste gedreven. De bezoekers kregen geen kans om hun reserven te laten spelen. Jammer dat we verloren, maar we hebben er veel van kunnen leren. Ruiselede heeft onze pijnpunten blootgeleg­d. Vooral in organisati­e blok-verdedigin­g en lef kunnen we nog stappen vooruit zetten.” “Maar dit maakt deel uit van het leerproces van deze jonge ploeg. Nu kan alle aandacht weer naar de competitie. Daar staan we momenteel aan de leiding, al beschouw ik ons toch veeleer als een outsider. Ik zie Arendonk en Balen als de belangrijk­ste kandidaten voor de titel.”

“Eerste provincial­e is een erg sterke reeks, met verschille­nde ploegen die ervaren spelers in de rangen hebben. Die zijn altijd uitermate gemotiveer­d in de toppers, maar durven elders wel eens te morsen met de punten. Dat maakt het moeilijk om een inschattin­g te maken.”

“Voor ons moet er alvast niks. Ons doel was om in de top vijf te spelen en dat lukt momenteel aardig. Maar laten we nog even wachten om die ambitie eventueel bij te stellen.” Jeroen Mertens, onder meer exLierse en Rupel Boom en sinds dit seizoen aan de slag bij Zwarte Leeuw, zet noodgedwon­gen een punt achter zijn carrière. Onderzoek wees uit dat 29jarige middenveld­er vorige week zaterdag in BilzenWalt­wilder opnieuw zijn kruisband heeft afgescheur­d. Omdat het al zijn vierde kruisbandl­etsel is, besliste Mertens om te stoppen met voetballen. Antwerp Phantoms gaat zaterdagav­ond om 20.30 uur in eigen huis op zoek naar de eerste punten tegen subtopper Ahoud Devils Nijmegen. De tweede ploeg ontvangt zondag om 20.30 uur in Division 1 Charleroi Red Roosters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium