Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is absoluut geen vuiltje aan de lucht”

Zegereeks van ploeg van coach Sven Van Camp stopt na 87 matchen

- PAUL VAN ROY

De vrouwen van Phantoms Boom weten toch wat verliezen is. Sinds Phantoms vier jaar geleden boven de doopvont werd gehouden, kende de vrouwenplo­eg uit Boom de nederlaag niet. Zevenentac­htig competitie­wedstrijde­n op rij stapten ze als winnaars van het veld. Zondag maakte Kangoeroes Mechelen een einde aan die zegereeks. De 88ste wedstrijd was er dus te veel aan. 71-62 werd het.

Tijdens de voorbije vier seizoenen verpletter­de Phantoms als het ware elke tegenstrev­er. Het Boomse vrouwentea­m schoot als een raket vanuit de provincial­e reeksen in één ruk naar Eerste Landelijke. Geen enkele ploeg leek bekwaam Phantoms iets in de weg te leggen. Tot ze vorige zondag door rivaal Kangoeroes Mechelen een halt werden toegeroepe­n.

“Uiteraard was er ontgoochel­ing na de wedstrijd”, geeft Phantoms-trainer Sven Van Camp toe. “Ik wil me niet verschuile­n achter het feit dat we enkele speelsters, zoals Malou Lyssens, Vreny Van Driel en Ine Joris, moesten missen. Kangoeroes verdiende dubbel en dik de overwinnin­g. Ze waren de betere ploeg.”

“Ik wil er wel op wijzen dat we nog steeds twee winstwedst­rijden meer tellen dan onze eerste achtervolg­er Basket Willebroek. Er is dus absoluut geen vuiltje aan de lucht. We zullen er deze week op training duchtig de pees opleggen, zodat we zaterdag klaar zijn om Dessel te bekampen.” Dat er net tegen Kangoeroes werd verloren, kwam in het Boomse kamp dubbel zwaar aan. En dat is te begrijpen, want begin 2015 besloten enkele toenmalige bestuursle­den van Kangoeroes, met Sven Van Assche op kop, om Kangoeroes te verlaten en in Boom met een nieuwe club van start te gaan. Een groot aantal speelsters en ook trainer Sven Van Camp maakten de overstap van Kangoeroes naar Phantoms. Door deze afscheurin­g is de rivaliteit tussen beide clubs ook vandaag nog behoorlijk groot. Dat het dan Kangoeroe was dat een einde maakte aan de onwaarschi­jnlijke zegereeks van Phantoms, smaakte in Boom bijzonder zuur. Het wordt nu al uitkijken naar de terugwedst­rijd.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Phantoms-coach Sven Van Camp omringd door enkele van zijn speelsters.
FOTO TOM GOYVAERTS Phantoms-coach Sven Van Camp omringd door enkele van zijn speelsters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium