Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Net op tijd onder stoom”

Francis Wegge wil dit seizoen niet te veel meer verliezen

- (luhe)

Red Vic behaalde afgelopen weekend een mooie zege tegen Geranimo Bornem (95-85). Na een nul op vier deed die overwinnin­g deugd voor de Wilrijkena­ars. Zondag wacht subtopper Limburg C op Francis Wegge en zijn ploegmaats.

“We geraakten net op tijd weer onder stoom”, aldus de Wilrijkse center. “Te veel spelers, waaronder ikzelf, waren geblesseer­d. Nu ontbreekt alleen nog Hugo Sterk, maar die zal snel weer aansluiten bij de groep. Als we volledig zijn, mag je van ons nog wel wat verwachten. We hebben talent en ervaring in de groep. We staan dan ook onder onze waarde geklasseer­d en hopen dat snel te bewijzen.”

Francis stopte vorig jaar halfweg het seizoen in Geel en dook dit jaar op in Wilrijk. “Ik had een kraakbeenl­etsel aan mijn knieën en moest het even rustiger aandoen. Ik ben nog niet lang volledig hersteld en mis daardoor nog wedstrijdr­itme, maar het gaat de goede kant uit.”

Zondag moeten de jongens van coach Johan Foerts naar Limburg C. “Die match moeten we winnen”, aldus Wegge. “Ik hoop dit seizoen niet te veel meer te verliezen. We moeten alleen zien dat we onze emoties onder controle houden en vermijden dat de kopjes naar beneden gaan als we eens achter staan. Dan verwatert ons spel en brengen we er niet veel meer van terecht. Ik wil mij inzetten om met deze gasten nog eens naar derde klasse te stijgen. Als mijn knieën het houden, uiteraard.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium