Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En zeggen dat we zo goed waren begonnen”

Lenny Coppens hoopt met Giants Two snel uit de negatieve spiraal te geraken

- (luhe)

Antwerp Giants Two is na een nul op zes helemaal weggezakt in het klassement van tweede klasse. Lenny Coppens en zijn maats verloren afgelopen week met 79-69 van Gistel en staan nu op twee na laatste.

De jonge garde van coach Thomas Crab begon hoopvol aan de competitie met mooie overwinnin­gen tegen onder meer Oxaco en Melco Ieper, maar vanaf half oktober noteerden we alleen maar nederlagen. “En zeggen dat we zo goed aan de competitie waren begonnen”, zucht Lenny Coppens. “Misschien hebben we te snel gedacht dat het toch niet zo’n moeilijk jaar zou worden dan we hadden verwacht. Dat wordt het duidelijk wel. Het enige dat we kunnen doen, is hard blijven werken en met veel inzet blijven spelen. Dat we kunnen basketten, daar twijfelen we niet aan. Ongerusthe­id is er binnen de kern gelukkig nog niet.”

Na het verdwijnen van Roby Rogiers en Thibaut Vervoort werd de groep drastisch verjongd.

“De jonge gasten doen het heel goed voor hun eerste jaar in de tweede ploeg. Uiteraard moeten ze nog veel leren en is het verschil tussen de juniores en tweede klasse heel groot. Ik vind het raar dat ik met mijn negentien jaar al één van de floorleade­rs ben.”

Lenny Coppens traint met de eerste ploeg mee en kreeg zelfs al in Europese wedstrijde­n speelminut­en van coach Roel Moors

“Ik ben heel dankbaar voor elke minuut in eerste klasse die ik mag spelen. De trainingen met de eerste ploeg zijn een absolute meerwaarde. Ik heb het druk door de combinatie van het basketbal met mijn studies Bio Medische wetenschap­pen, maar het is mijn ambitie om een vaste rotatiespe­ler te worden in eerste klasse.”

Vrijdag wacht koploper Melsele. “Dat wordt een harde dobber. We zullen top moeten zijn om mee te kunnen spelen. Hopelijk vinden we genoeg inspiratie om de negatieve spiraal om te buigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium