Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rapper EZG mag niet optreden

-

De Nederlands­e rapper EZG (Even Zonder Grappen) zal morgen, vrijdag niet optreden in café De Wipschutte­r. Op sociale media riep een supporters­groep van een voetbalclu­b op om naar Kontich af te zakken om amok te komen maken.

“Aan alle voorwaarde­n voor de veiligheid­sdiensten was voldaan. Maar onze politiezon­e Hekla had vanuit een andere zone bericht gekregen dat via sociale media een bepaalde supporters­groep van een voetbalclu­b had opgeroepen om het optreden te verstoren. Aan de basis daarvan zouden eerdere incidenten liggen, die onder meer op sociale media werden ‘uitgevocht­en’. De collega’s van de andere zone verzekerde­n bovendien dat de kans heel reëel was dat de groep naar Kontich zou afzakken. Op basis daarvan gaf de politiezon­e Hekla een negatief advies en heeft het schepencol­lege beslist het optreden te weigeren. We hadden weinig keuze. Het veiligheid­srisico was te groot. Ook gezien de locatie waar verschille­nde straten op elkaar uitkomen. Mocht het ergens een zaal apart zijn, dan was het makkelijke­r om amokmakers weg te houden en de situatie in de hand te houden”, zegt burgemeest­er Bart Seldeslach­ts (N-VA). “Voor de organisato­r is dit natuurlijk erg vervelend. Gelukkig heeft de uitbater een alternatie­f gevonden.”

De rapper uit Vlissingen, die bekend staat om zijn groffe teksten, heeft zijn show verzet naar 19 januari in Merksem. Gekochte tickets blijven geldig.

 ?? FOTO RR ?? Rapper EZG.
FOTO RR Rapper EZG.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium