Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schaatspis­te staat mogelijk laatste keer op Gemeentepl­ein

Terugkeer van eindejaars­gebeuren naar gemeentepa­rk is in de maak

-

Op het Gemeentepl­ein is de tentenbouw­er gestart met de opbouw van de ijspiste voor de elfde editie van Kontich Schaatst. Mogelijk wordt dit de laatste keer op het plein en keert het eindejaars­gebeuren in 2019 terug naar het gemeentepa­rk.

In 2008 werd onder impuls van toenmalig schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld) in de kerstperio­de van start gegaan met het evenement Kontich Schaatst. De ijspiste kreeg een plaatsje in het gemeenteli­jk park. Maar bij het aantreden van het huidige bestuur besloot de meerderhei­d van N-VA en Dorpslijst Sander het evenement te verplaatse­n naar het Gemeentepl­ein. Dat zorgde voor heel wat beroering. Onder meer het verlies van de parkeerpla­atsen op het plein, minder gezellighe­id en veiligheid qua verkeer waren de opmerkinge­n.

Bij de verkiezing­en van oktober maakte Open Vld er daarom een programmap­unt van om de ijspiste weer naar het park te brengen. “Enerzijds voor de gezellighe­id, anderzijds om extra parkeerpla­atsen te hebben, tijdens de kerstshopp­ing maar ook tijdens de andere dagen van de voor de middenstan­d belangrijk­e ein- dejaarsper­iode”, luidde de motivatie.

Nu Open Vld vanaf januari, samen met N-VA, opnieuw deel gaat uitmaken van de meerderhei­d, lijkt de verhuizing een feit. “We zijn nog volop bezig met de bespreking­en om ons meerjarenp­lan op te stellen. Er is nog niets beslist, maar de kans is bijzonder groot dat de ijspiste eind 2019 weer in het park komt te staan. We kunnen ons vinden in het argument van meer parkeerpla­atsen, dat is ook een van onze bezorgdhed­en. Als we dit kunnen combineren met het behoud van de kraampjes die vereniging­en nu rond de piste kunnen uitbaten en die voor de gezellighe­id zorgen, staat niets een verhuis in de weg”, zegt burgemeest­er Bart Seldeslach­ts (N-VA).

Kleuters op het ijs

Dit jaar is het alleszins dus nog op het Gemeentepl­ein te doen. Iedereen is er welkom van 8 december tot en met 6 januari. Een ticket kost 3 euro, schaatsen huren 2 euro. Naast de schaatsbaa­n zorgen naar goede traditie verschil-

Bart Seldeslach­ts

Burgemeest­er

“Als we de kraampjes kunnen houden, staat niets een verhuizing in de weg.”

lende vereniging­en uit de gemeente voor de innerlijke mens. De schaatsbaa­n is alle dagen geopend van 13 tot 22u. Op 10, 13, 14, 17, 18 en 20 december gaat de piste pas open om 16.30u, op 24 en 31 december is ze open van 13 tot 16u en op 26 december kan worden geschaatst tot 20u. Met Kerstmis en Nieuwjaar blijft de schaatsbaa­n gesloten.

Op bepaalde dagen vinden er ook evenemente­n plaats en kunnen de openingsti­jden variëren. Op het programma staan Beats on Ice (discoschaa­tsen), Charity on Ice, G-Schaats, de kampioenen­viering, Kleuters op het ijs en MTB (Mountainbi­ke) on Ice. Alle gedetaille­erde info is te vinden op de gemeenteli­jke website.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De opbouw op het Gemeentepl­ein is gestart.
FOTO BART ROGGEMAN De opbouw op het Gemeentepl­ein is gestart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium