Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inbrekers, wees gewaarschu­wd

- ERIK VANDEWALLE

cijfers respectiev­elijk vier, nog eens vier en dit jaar twee. Het Kapelse deel in Bosduin is wel kleiner dan het deel op Kalmthouts grondgebie­d.

Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren. De bedrijven van Bosduin zijn nu gegroepeer­d in de vzw ‘kmo-zone Bosduin’, met als voorzitter Patrick Vermeiren, de CEO van de nv Vermeiren, en als secretaris Katleen Vander Veken van de nv Cargo Service. De gemeente Kalmthout springt mee op de kar en financiert een ANPRcamera die nummerplat­en kan herkennen.

“We werden hier geconfront­eerd met problemen omdat de kmozone Bosduin zowel een Kalmthouts als een Kapels deel heeft. Die twee gemeenten vallen ook nog eens onder verschille­nde politiezon­es. Toch zijn we erin geslaagd om in dit project de grenzen te overstijge­n. Hoewel een bin steeds gemeenteli­jk gebonden is, wordt info vanuit Kalmthout automatisc­h doorgespee­ld naar de bin-leden van Kapellen en omgekeerd”, legt burgemeest­er LuPas kas Jacobs (CD&V) uit.

“De WhatsApp-groep bestaat al langer en is nog directer dan een bin. Wanneer het iemand in de kmo-zone opvalt dat een auto bijvoorbee­ld een lange tijd rondjes draait, wordt dat met de leden van de WhatsApp-groep gedeeld en zijn we extra waakzaam. Met het pas opgestarte bin kunnen we nog alerter zijn, in samenspraa­k met de lokale politie”, aldus Patrick Vermeiren.

“Met de politiezon­e Grens is afgesproke­n om aan de ingang van de kmo-zone een slimme camera te plaatsen. Die komt op de Brasschaat­sesteenweg, recht tegenover de Franse Weg. Zo hebben we niet alleen zicht op alle verkeer dat in en uit de kmo-zone komt, tegelijk controleer­t de ANPR-camera ook het verkeer op de Brasschaat­sesteenweg. Voor de gemeente betekent dat een investerin­g van 40.000 euro. Als alles volgens plan verloopt, kan de camera binnen een halfjaar operatione­el zijn”, aldus Jacobs.

www.bosduin.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium