Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verkeershi­nder door waterlek in Borkelstra­at

- (jaa) (jaa)

gen dan ook maar één achterban: alle 2.481 schoolgaan­de Schotenare­n. Bovendien werden ze ‘zoet’ gehouden door het gemeentebe­stuur, dat voor een chocoladen

Het waterlek dat dinsdag ontstond in de Borkelstra­at werd door Pidpa voorlopig hersteld. Alle bewoners hebben intussen ook weer drinkwater. Maar de drukke verbinding­sweg blijft nog zeker tot halverwege volgende week afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de Ridder Walter Van Ha- Sinterklaa­s had gezorgd als zitpenning voor deze eerste vergaderin­g. Er bleven weinig onaangeroe­rd tijdens de debatten.

‘Kinderburg­emeester’ Wouter vrelaan en de Horstebaan. Plaatselij­k verkeer, fietsers en voetganger­s kunnen wel door. Pas volgende week vindt de definitiev­e herstellin­g plaats en ook de herstellin­g van het wegdek kan wel enkele dagen duren. De omleiding loopt in beide richtingen via de R.W.V. Havrelaan en de Horstebaan.

Rombouts, in het gewone leven schepen van Jeugd voor N-VA, maakte het jaarthema bekend, want de kindergeme­enteraad wordt in tegenstell­ing tot die van de grote mensen jaarlijks verkozen. De raadsleden waren het er snel over eens dat het zinvol is om de openbare speelruimt­en in de gemeente nog eens van naderbij te bestuderen. Ze leerden van ‘secretaris’ Joost De Bondt alvast dat de gemeente 144 speeltuige­n heeft uitgezet. Aan het jonge volkje om straks proefonder­vindelijk te ervaren of die nog wel deugen.

De kindergeme­enteraad nam tijdens de eerste bijeenkoms­t nog een belangrijk besluit: de laatste vergaderin­g op 24 april 2019 werd meteen verschoven naar een andere datum. Het is dan nationale Buitenspee­ldag en op zo’n dag mag zelfs de kindergeme­enteraad niet binnen zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium