Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Ideale manier

Sociale media zijn nog altijd de ideale manier om te kijken of een hotel of restaurant goed of slecht is. De eigenaar mag uiteraard altijd een antwoord geven. Uitbaters zullen klagen dat dit veel werk is, maar als de prijs, kwaliteit en vriendelij­kheid in orde zijn, zullen ze weinig moeten reageren.

ETIENNE STEVENS,

DRE WOLPUT,

NIJLEN

Negatiever voorstelle­n

Achter hun computers zijn mensen sneller geneigd om de realiteit een handje te helpen en negatiever voor te stellen, dan wanneer ze met de restaurant­uitbater zouden staan. Eigenlijk heel laf om pas achteraf kritiek te spuien, zonder de uitbater de mogelijkhe­id te verschaffe­n om uitleg te geven. Ik hecht weinig waarde aan reviews op sociale media.

face to face

JORIS VANDEWATER,

STEFAN DE BRUYNE,

KRUIBEKE

Beetje begrip voor uitbater

Een beetje begrip voor de uitbater mag wel. Wij hebben een vernietige­nde commentaar gekregen omdat we geen wc hadden in onze winkel. Dat we daarvoor een afspraak hebben met het café naast de deur, was blijkbaar niet voldoende. Ook al heeft dat niets met onze winkel te maken, toch staat die commentaar daar en zak je van 4,5 naar 3 sterren. Mensen die wel tevreden zijn, laten hun stem nu eenmaal minder horen.

BORGERHOUT

Ook bij dokters

Het loopt inderdaad de spuigaten uit. Niet alleen in de horeca, maar ook bij dokters en ziekenhuiz­en. Mensen moeten dringend leren om bij klachten de daartoe geëigende kanalen te gebruiken.

TURNHOUT

Laatste redmiddel

Vaak is klagen via sociale media een laatste redmiddel om iets te bekomen. Als consument trek je ook dikwijls aan het kortste eind. Soms is dreigen alleen al voldoende om te krijgen waar je recht op hebt. Voor sommigen is het misschien spijtig dat mensen mondiger geworden zijn. Ik keur ook niet altijd alles goed wat op sociale media verschijnt, maar ik heb zelf al ervaren dat firma’s angst hebben voor imagoschad­e. Daarom zijn ze nu sneller geneigd om tot een oplossing te komen, terwijl ze vroeger veel gemakkelij­ker mensen met een kluitje in het riet stuurden.

PATRICK VAN OPSTAL,

Zelf testen

SANDRA VERMEIREN

PUURS

Ik kijk soms naar commentare­n van hotels, maar vaak is het er véél beter dan wat mensen erover schrijven. Iedere mening is verschille­nd, op het vlak van eten zijn het de smaken die verschille­n. Zelf testen blijft de beste oplossing.

Op het moment zelf

Het zou eerlijker zijn als ook de klanten die tevreden zijn hun mening zouden delen, maar dat gebeurt zelden of nooit. Diege- nen die klagen en erover gaan, vind ik laf. Als ik over een gerecht niet tevreden ben, zeg ik dat op een rustige manier. Meestal vragen ze altijd of alles naar wens is, dat is het moment om uw ongenoegen te uiten. Doe dat niet op sociale media.

RIA MARIËN,

ANTWERPEN staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Water met een geurtje

Via onder meer vernemen we dat door een gezonken schip in het Albertkana­al het leidingwat­er in de Antwerpse zuidrand deze dagen geurhinder kan veroorzake­n. We vinden het nogal kras dat we die info via de media moeten vernemen. Was het voor Water-Link nu echt zo moeilijk om een mailtje naar de betrokken klanten te sturen?

FRANK KLOECK,

Armoede

ANTON BATEN,

Gazet van Antwerpen

MORTSEL

Over hoge brandstofp­rijzen heeft ieder zijn mening. De levensduur­te neemt op veel vlakken toe en meer mensen raken in de problemen. En dan komt het nieuws over de uittreding­svergoedin­gen bij ministers en parlements­leden. Vergoeding­en voor zij die zelf besluiten ermee te stoppen en andere horizonten op te zoeken. Elke Belg wordt veronderst­eld de Belgische wetten te kennen, maar deze regelingen waren mij onbekend. Wie kent deze regelingen wel? Dat zijn de ‘gelukkigen’ zelf, helaas zijn zij het ook die deze wetten kunnen en zouden moeten veranderen. Maar, wie zaagt graag die tak van de boom af waarop hij zelf zit? En dan krijgen we te horen dat die ‘arme voetballer­s’ nog steeds extra voordelen krijgen van RSZ en belastinge­n, waardoor vermoedeli­jk ook daar weeral miljoenen uit onze zakken worden geschud. Is dat de strijd tegen armoede? Niet verwonderl­ijk dat de ‘gele hesjes’ op straat komen.

WILRIJK

Milieubela­sting

Hogere taksen op brandstof leveren misschien wel extra inkomsten op, maar zullen nooit de energie- en milieuprob­lemen oplossen. Technische problemen vergen namelijk technische oplossinge­n. Als er de voorbije decennia op het gebied van energie even veel vooruitgan­g zou zijn geboekt als op het gebied van computers en telecommun­icatie, dan zouden batterijen van elektrisch­e auto’s vandaag geen dure mastodonte­n meer zijn waarmee men na uren oplaadtijd slechts enkele honderden kilometer ver kan rijden. Helaas is onderzoek op dat gebied zeer duur en voor geen enkel bedrijf winstgeven­d.

HERMAN VAN DESSEL,

PUTTE

 ??  ??
 ?? FOTO WALTER SAENEN ??
FOTO WALTER SAENEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium