Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet blindstare­n op het klassement”

Manu Nuyts staat met Sint-Job voor het uur van de waarheid

-

Er wacht Sint-Job zondag met de uitstap naar Schriek een moeilijke, maar zeer belangrijk­e opdracht. Beide ploegen delen de op twee na laatste plaats, verzamelde­n amper negen punten uit de voorbije dertien wedstrijde­n en tellen slechts één punt meer dan rode lantaarn VV Duffel. Wil de ploeg van trainer Peter Schrauwen nog een goede kans op een verlengd verblijf in eerste provincial­e maken, dan mag er op Schriek niet verloren worden en is eigenlijk enkel winst een goed resultaat.

“Toch gaan we ons vooraf niet blindstare­n op het klassement”, zegt Manu Nuyts. “We bekijken ons programma week na week en geven overal het beste van onszelf. Dan zien we aan de eindmeet wel hoeveel punten we hebben. Schriek is voor ons altijd al een te duchten tegenstrev­er geweest. Dat zal zondag niet anders zijn. Ik kan niet ontkennen dat de drie punten nodig zijn. Het is dus belangrijk dat we onmiddelli­jk goed in de wedstrijd zitten en geen start meemaken zoals vorige week op Witgoor, toen we al na zeven minuten 2-0 achter stonden. Laten we die les meenemen naar zondag. Dan heeft de 6-3 nederlaag tegen Witgoor nog iets opgeleverd. Al is het zo dat je altijd moet winnen als je drie doelpunten maakt.” De 31-jarige Nuyts is aan zijn zesde seizoen bij Sint-Job bezig.

“Zoals veel spelers bij Sint-Job kreeg ik mijn jeugdoplei­ding bij Antwerp. Na enkele omzwerving­en kwam ik bij Antonia terecht, waar ik drie jaar speelde. Nu ben ik dus al enkele jaren bij deze mooie club actief. Vroeger speelde ik altijd als linksachte­r, ook al ben ik rechtsbeni­g. De trainer speelt me nu al enkele weken in een centrale rol op het middenveld uit. Het was even aanpassen, maar ik amuseer me op deze plaats.” Manu Nuyts heeft er veel voor over om zijn hobby uit te oefenen, zo blijkt.

“Twee keer per week maak ik een verplaatsi­ng van 195 kilometer. Ik ben Planner-Consultant en heb momenteel een project in het Nederlands­e Zwolle lopen. Op maandag en woensdag maak ik de trip van drie uur naar Nederland met de Thalys en op dinsdag en donderdag kom ik tegen de avond naar huis. Dan werk ik op de trein verder. Ondanks de mindere resultaten heb ik te veel plezier in dit spelletje om nu al te stoppen. Als het dan toch eens niet lukt om op de club te trainen, trek ik mijn loopschoen­en aan en werk ik, gebaseerd op mijn hartslagme­ter, een persoonlij­k schema af.”

Benito Verswyvel hoopt op basisplaat­s na wekenlang blessurele­ed

 ?? FOTO SMB ?? Manu Nuyts: “De trainer speelt me in een centrale rol op het middenveld uit. Het was even aanpassen, maar ik amuseer me.”
FOTO SMB Manu Nuyts: “De trainer speelt me in een centrale rol op het middenveld uit. Het was even aanpassen, maar ik amuseer me.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium