Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met de groeten van een Kielse rat

- (dvd, svc)

Koos voor Borges als vervanger van de geschorste Van Damme. Behield het vertrouwen in Govea, die hij wel weer snel zag wegvallen. Bracht Hairemans na de rust. Vond geen antwoord op het werk van de erg goed voorbereid­e Brys.

Gaf Bolat geen rood voor een slag in het gezicht, floot wel een terechte strafschop. Floot ook geen fout van Lamkel Zé op Bezus net voor de 11. Leek meermaals onzeker. STVV maakte op de Bosuil een statement: “We kunnen het ook op écht gras.” Het is nu ook officieel een kandidaat voor Play-off 1. Marc Brys genoot extra, als Beerschott­er in het hol van de leeuw.

Vanwege zijn sterke thuisreput­atie (18 op 24) leefde stilaan het idee dat STVV het alleen op zijn eigen kunstgras kan. Wel, de verdiende 1-3-zege op Antwerp zei toch iets anders. “Dat voordeel van die ondergrond is uitvergroo­t”, zei trainer Marc Brys. “Dus is het mooi dat we nu een duidelijke zege op verplaatsi­ng boeken. Op het veld van – wat mij betreft – de beste ploeg in België de laatste weken.”

Brys was al driemaal trainer van (Germinal) Beerschot (Wilrijk). Uiteraard werd hij tijdens de match op de korrel genomen door de thuisaanha­ng, en uiteraard betekende de zege op Antwerp een enorme triomf voor hem persoonlij­k. “Ik had de match al een tijdje met paars aangeduid in m’n agenda, ja. Gezien mijn verleden doet dit deugd – véél deugd. Dat m’n naam gescandeer­d werd? Achter mijn dug-out hoorde ik vooral ‘ratten buiten’ en wat scheldwoor­den. Ik veronderst­el dat dat op mij was, ja.”

(glimlacht)

Geen bierdouche

Van een bierdouche, zoals bij Philippe Clement, bleef hij gelukkig gespaard. En dus bleef hij er vrij rustig onder. Even rustig als zijn spelers op het veld. Druk om Play-off 1 te halen? Daar heeft dit STVV geen last van. “We zitten in een luxepositi­e. De buitenwere­ld legt de lat alsmaar hoger, maar wij laten ons ook niet opjagen voor die Play-off 1 of

Andere teams daarentege­n móéten

whatever. elke week presteren en kunnen geen mindere dag veroorlove­n.”

Dan heeft hij het ook over Standard, nemen we aan. En dat Standard, dat nu al vier punten achter staat op STVV, komt zaterdag naar Stayen. Een ideale kans dus voor Brys en co om op hun kunstgras een concurrent af te schudden.

zich

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Brys triomfeert.
FOTO ISOSPORT Brys triomfeert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium