Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spaanse artiest en Noorse reus

- SVEN CLAES

“Gewoon goeie controle”

“Noem het alstublief­t geen baltoets van een voetbalgen­ie. Het was gewoon een goede controle in de lucht”, nuanceerde Pozuelo. “Het is natuurlijk fantastisc­h om te scoren op Anderlecht, maar ik onthoud toch vooral de collectiev­e prestatie. Ik ben dan ook enorm tevreden met deze overwinnin­g. We behaalden de drie punten tegen één van de grootste ploegen van België. We hebben deze zege op wilskracht behaald en het zal ons veel vertrouwen geven.”

Niet alleen het doelpunt op zich was er eentje van hoge kwaliteit, ook de voorzet van Sander Berge mocht er wezen. “Ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen met die assist. Soms moet je nu eenmaal uit je comfortzon­e treden. Na mijn eerste doelpunt volgde nu een nieuwe assist. Vorige week tijdens de trainingen zijn we daarmee gestart. De middenveld­ers moeten vanop de flanken voorzetten trappen. De trainer zei dat ik tijdens wedstrijde­n meer en meer in die zone kwam en er werd dus extra aandacht aan besteed. Maar ga me nu geen flankaanva­ller noemen, hé.”

“Dit was één van onze meest verdedigen­de wedstrijde­n van het seizoen”, aldus de Noorse middenveld­er. “De lelijkste overwinnin­gen zijn vaak de mooiste. Dit was een statement naar de andere clubs. We hebben getoond dat we na een Europese wedstrijd nog altijd fysiek en mentaal sterk staan in de eigen competitie.”

(lacht)

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium