Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De kwaliteit ontbrak”

Adnan Custovic

- WIM HOUTTEQUIE­T (b) (who) (b) (b)

Het gaat van kwaad naar erger bij Waasland-Beveren. Na de zure thuisneder­laag tegen Moeskroen verloor het ook gisteren tegen Eupen. Trainer Adnan Custovic kon nauwelijks slechter beginnen in het Waasland. De levensbela­ngrijke wedstrijd in de strijd om het behoud tegen Eupen kon niet slechter beginnen voor de OostVlaams­e fusieclub. Nana Ampomah, de Wase topschutte­r met vijf doelpunten, was ziek en werd vervangen door Badibanga.

In de eerste helft viel er nauwelijks wat te beleven. Eupen domineerde zonder gevaarlijk te zijn. Toch kwamen de Panda’s op het halfuur op voorsprong bij de eerste echte kans van de match. Fall, die met zijn snelheid en diepgang een constante gesel was voor de Beverse defensie, mikte een gemeten

Boljevic

Kort na rust liet Boljevic de kans op de gelijkmake­r liggen. Forte verlengde de bal tot bij de Montenegri­jnse flankaanva­ller, maar oog in oog met Van Crombrugge vergat hij een hoek te kiezen en besloot hij pal op de doelman. Wat een gemiste kans. Helemaal naar het beeld van zijn wedstrijd. Wie dacht dat de bezoekers nu beter in de match zouden komen, kwam bedrogen uit. Op het uur had trainer Custovic genoeg gezien. Schryvers werd na een ongelukkig­e match uit zijn lijden verlost en de Bosniër bracht met Vellios een extra spits tussen de lijnen. Geen overbodige luxe, aangezien Waasland-Beveren in de eerste helft geen enkel schot tussen de palen liet optekenen. Maar veel beterschap bracht het niet. De bezoekers uit het Waasland speelden geen enkele uitgespeel­de kans meer bij elkaar. Eupen speelde de match volwassen uit en loerde zelf op de counter. Schouterde­n leek de wedstrijd te gaan beslissen, maar doelman Davy Roef duwde diens plaatsbal met de vingertopp­en uit doel.

Door deze nederlaag is Waasland-Beveren na deze speeldag officieel de nieuwe rode lantaarn van onze competitie. Met wedstrijde­n tegen Club Brugge, Antwerp en de derby tegen Lokeren op het programma belooft het nog een lange, zware maand december te worden. Enkele versterkin­gen tijdens de winterstop lijken geen overbodige luxe wil de fusieclub het degradatie­spook verjagen. Jozef De Ryck, derde ondervoorz­itter van de KBVB, is vrijdag op 64-jarige leeftijd overleden. De Lierenaar verloor de strijd tegen een slepende ziekte. De Ryck was als lid actief bij Lyra-Lierse Berlaar, Excelsior Bouwel en KFC Grobbendon­k. In zijn provincie Antwerpen werd Jozef in 1996 lid van het Provinciaa­l Comité. Daar groeide hij uit tot voorzitter, waarna hij in september 2006 zijn intrede maakte in het Uitvoerend Comité van de KBVB. In 2012 werd de Lierenaar Lid van Verdienste en sinds vorig jaar was hij Erelid van de KBVB, de op twee na hoogste onderschei­ding binnen

“Ons doel was om geen tegendoelp­unt te slikken”, sakkerde Custovic. “En de eerste kans was meteen prijs. Een opdoffer. Over de mentalitei­t van mijn spelers kan ik niet klagen, maar wel over ons niveau. De spelers hebben alles gegeven, alleen ontbrak de kwaliteit.”

“Verder moeten we onze spitsen meer ondersteun­en. We gaven wel enkele voorzetten, maar die kwamen

de voetbalbon­d. Sinds juni 2017 mocht De Ryck zich naast Bart Verhaeghe en David Delferière de derde ondervoorz­itter van de KBVB noemen. De voorbije jaren zette De Ryck zich vooral in voor het vrouwenvoe­tbal. Zo was hij delegatiel­eider van de U17. Bondscoach Roberto Martinez kwam bij de EK-loting (zie blz. 14) terug op de onbeschikb­aarheid van Carrasco, Lukaku en Fellaini in de laatste interlands tegen IJsland en Zwitserlan­d. Zo verzweeg Martinez dagenlang dat Carrasco nog in China zat. Pas achteraf bleek dat hij wegens een vechtparti­j met een ploegmaat tijdelijk zijn visum kwijt was. “Ik kende de reden, maar om legale redenen kon ik daar niets over zeggen. Dat had de situatie kunnen verslechte­ren.”

Ook vreemd was de mist rond Lukaku en Fellaini, voor en na de interlandb­reak in actie niet aan of we waren onvoldoend­e aanwezig in de box.”

“Of we nu voorlaatst­e of laatste staan: dat blijft allemaal hetzelfde”, vond Custovic. “We moeten blijven vechten, al kunnen we niet ontkennen dat er twijfel heerst binnen de spelersgro­ep. De eerste en laatste zege dateert intussen al van in september.”

met Manchester United maar bij de Duivels “geblesseer­d”. Nog steeds blijft Martinez vaag over de invloed van Mourinho op de beslissing. “Lukaku had een blessure, waardoor hij niet top was. We hebben geprobeerd, maar hij raakte niet fit. Fellaini was anders. Hij kwam net terug uit een blessure die hij bij de nationale ploeg had opgedaan. Hij had extra zorg nodig en in een gesprek met de drie partijen – Marouane, zijn club en wijzelf – beslisten we deze match niet te spelen. Wij hebben goeie relaties met de clubs en we nemen ook op basis van hun informatie beslissing­en.”(kvu) De UEFA heeft een akkoord bereikt over de start van een derde Europees tornooi voor clubteams. Vanaf het seizoen 2021-2022 gaat dat nieuwe tornooi, naast de al bestaande Champions League en Europa League, van start. Aan het evenement, de “Europa League 2”, doen 32 clubs mee. Dat zijn er net zoveel als in de Champions League. In de Europa League gaat het aantal deelnemend­e teams terug van 48 naar 32. De wedstrijde­n van de “Europa League 2” zullen op donderdag gespeeld worden. De precieze invulling van de competitie (welke clubs mee mogen doen) wordt later bekendgema­akt. De finales van de drie Europese bekers zullen in dezelfde week gespeeld worden: die van de nieuwe competitie op woensdag, die van de Europa League op donderdag en die van de Champions League op zaterdag Vanavond wordt de winnaar van de Gouden Bal bekendgema­akt. Rode Duivels Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Eden Hazard behoren tot de dertig genomineer­den voor de prijs. Hazard wordt genoemd als outsider tussen favorieten Neymar, Salah, Messi, Ronaldo, Mbappé, Griezmann en Modric.

 ?? FOTO BELGA ?? Toyokawa heeft de enige treffer gescoord.
FOTO BELGA Toyokawa heeft de enige treffer gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium