Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerp moet deze misstap snel rechtzette­n”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots komend seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempische nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Antwerp tegen Sint-Truiden was de wedstrijd van ‘wat als’. Wat als Govea niet al na twee minuten uitvalt? Wat als Bolat geen domme fout had gemaakt na zeven minuten? Nu was het al meteen van in het begin om zeep. En dan komt Bolat na zijn niet zo slimme actie nog héél goed weg, want hij had rood kunnen krijgen. Daarna zagen we vooral veel overtredin­gen en lag het spel voortduren­d stil. Antwerp komt nog met een

op 1-1, maar eigenlijk hebben de spelers het negentig minuten lang erg lastig gehad met de prima organisati­e van Sint-Truiden: altijd met veel volk achter de bal, snel storen en met veel volk bliksemsne­l uitbreken. Het zwarte beest deed zijn naam alle eer aan.”

“Er speelden bij Antwerp ook te veel spelers onder hun niveau. Opare had een moeilijke avond, maar ook bijvoorbee­ld Borges. Refaelov kwam maar niet in zijn spel en dat voel je meteen: er kwam maar geen snelheid en diepgang in het spel van Antwerp. Ook de vervanging­en hielpen niet. Ik vond Sint-Truiden bovendien technisch bijzonder vaardig. De Limburgers hadden kansen genoeg om

goal

lucky een veel zwaardere uitslag op het bord te zetten. Het is niet voor niets dat STVV plots naast Anderlecht staat. Het wordt nu zaak voor Antwerp om deze misstap snel terug recht te zetten, want de concurrent­ie is op komst.”

“Ik wil overigens ook nog een woordje zeggen over het applaus voor Patrick Decuyper. Zeer terecht. Want hij blijft toch aan de basis liggen van de heropstand­ing van dit RAFC en heeft misschien wel het moeilijkst­e werk opgeknapt: weg geraken uit de tweede klasse. Voor de supporters zal hij dus altijd als de redder en de held aanzien worden. En het is mooi dat ze hem zo dankbaar blijven. Ze vergeten dan weleens zijn Bico-misser, maar bon, zo gaat dat met geschieden­is. Alleen het mooie blijft in de herinnerin­g.”

“In 1B was er de sterke topper tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, met een voor de ratten toch goede uitslag. Het gelijkspel zal hen deugd doen na de 3-0 pandoering in de eerste periode. Het gaat hen vertrouwen geven, dat ze ook in de toppers punten pakken. En weer een goal van Noubissi. Dat is toch echt een enorme troef voor dit Beerschot Wilrijk, zo’n sterke en scorende spits in de ploeg.”

“KV Mechelen mag zich daarentege­n bekocht voelen met die bal van De Camargo, want die was volgens mij over de lijn. Maar toch, het loopt momenteel allemaal wat minder vlot bij de Kakkers. Na het behalen van de eerste periode zit er nu toch wat minder ‘push’ in de ploeg. Zo onbetwist als ze waren in de eerste periode, zo moeizaam gaat het nu. Ze hebben de komende weken werk voor de boeg, om de motor weer op kruissnelh­eid te krijgen. Eerst in de beker en daarna met twee uitwedstri­jden naar Westerlo en Leuven. Minimaal 4 op 6 en dan thuis 2018 winnend afsluiten tegen Tubeke is de opdracht, om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

“En eindelijk wint Lierse Kempenzone­n nog eens thuis. Dat was geleden van half oktober. Nu moeten ze tot aan de winterstop proberen door te gaan op dit elan. Want sterke man Van Thillo belooft drie aanwinsten tijdens de winterstop. Het zal nodig zijn, want heb het al vaak gezegd: zonder extra kwaliteit doet Lierse Kempenzone­n niet mee voor promotie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium