Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Andere wedstrijd, zelfde ingrediënt­en

Gelijkspel tegen Beerschot Wilrijk doet denken aan dat tegen Roeselare

- YANNICK DE BOECK

Een falende leiding, uitblinken­de doelmannen, een Malinwa met twee gezichten en een onfortuinl­ijke Matthys. De streekderb­y tegen Beerschot Wilrijk (1-1) bezorgde ons een déjàvugevo­el vergeleken met het duel op Roeselare de week voordien. Niet toevallig was ook de puntenoogs­t dezelfde.

Vorige week zag Vanbecelae­re duidelijk handspel van Semedo door de vingers, vrijdag weigerde Alen een geldig doelpunt van De Camargo toe te kennen.

“Ze hebben allemaal veel cinema gemaakt toen we tegen Lommel die late 3-2 kregen

(een duwfout van De Camargo voorafgaan­d aan de 3-2 werd niet gefloten, red.)”,

zegt Joachim Van Damme. “Wat hebben ze nu te zeggen? We gaan er geen punt van maken, maar dit is wel erg zuur.” Zijn ploegmakke­r De Camargo maakte er wel een punt van. “De mensen die de ref moeten beoordelen, zullen dit ook wel gezien hebben.”

Waar het vorige week nog om gezapig overwicht ging, drukte geel-rood Beerschot Wilrijk na rust tegen eigen doel. Volgens Rob Schoofs kwam dat vooral door de manier waarop tegenstand­ers KVM proberen te ontblij regelen. “In de eerste helft trapten ze veel ballen richting Noubissi, die de duels won en de bal naar tussen de lijnen lopende jongens als Vancamp kon spelen. Daar vonden we geen antwoord op. Het is momenteel dé manier waarop tegenstand­ers ons proberen te ontmantele­n. Tijdens de rust stuurden we bij en ging het veel beter.”

Het is tot dusver niet het seizoen van Tim Matthys. De jongste twee duels toonden aan dat Dame Fortuna haar weegschaal momenteel in het nadeel van de Mechelse ancien laat overhellen. Sterk ingevallen tegen Roeselare miste hij drie goede kansen, terwijl hij vrijdag voor rust het slachtoffe­r werd van de wanvertoni­ng van de hele ploeg. “Omdat Gustav

niet honderd procent fit was, mocht ik op zijn plaats starten. Een ondankbare positie wil ik het niet noemen. Het draaide de eerste helft gewoon niet. Het was veel lopen zonder een bal te zien. Daar werd ik tijdens de rust het slachtoffe­r van.”

red.)

(Engvall,

Dat er in 1B enkele goede doelmannen tussen de palen staan, werd opnieuw duidelijk. Verrips hield zijn team opnieuw op cruciale momenten recht. “Dankzij Michael stond het maar 0-1 bij de rust. We mogen zijn met een doelman als hij”, blies Matthys de loftrompet. Het talent van Roeselaars doelman Wouter Biebauw kennen ze in Mechelen maar al te goed. Met dat van Vanhamel maakten ze vrijdag (opnieuw) kennis. Het zijn de enige twee doelmannen die er dit seizoen in slaagden een keertje de nul te houden tegen KV Mechelen. Maar Storm raakte vrijdag wel voorbij Vanhamel. “Bij mijn goal deed hij een stap naar binnen en was hij verrast dat ik voor de korte hoek koos. Leuk dat het ons een puntje opleverde, al had ik er liever drie gehad”, zegt Storm.