Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Puzzelwerk voor Vreven

- KOEN FRANS

Morgenavon­d trekt Beerschot Wilrijk naar AA Gent voor een mooie affiche in de achtste finale van de Beker van België, maar het zal in Gent niet kunnen rekenen op Joren Dom en Jorn Vancamp. Dom was nog maar pas terug fit na een spierscheu­ring in de hamstring, maar voelde diep in de tweede helft Achter de Kazerne opnieuw iets in diezelfde hamstring. Alle wissels waren al opgebruikt en Dom moest de partij noodgedwon­gen op karakter helemaal volmaken, maar vreesde achteraf voor een nieuwe scheur. Hij mist wellicht alle wedstrijde­n tot aan de winterstop. Voor Jorn Vancamp ziet het er nog slechter uit. De jonge aanvaller voelde iets ‘knakken’ in de knie en werd van het veld gedragen. Hij mist quasi zeker alle resterende wedstrijde­n in 2018, een MRI-scan moet vandaag meer uitsluitse­l geven. Ook aanvoerder Tom Van Hyfte moest op Mechelen gekwetst naar de kant, maar hij zou normaal gezien wel fit geraken tegen morgenavon­d. Fessou Placca en Emeric Dudouit zijn in principe opnieuw fit, maar worden deze week nog niet in de wedstrijdk­ern verwacht.

Man in vorm Marius Noubissi kreeg op KV Mechelen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist de volgende competitie­wedstrijd, zaterdagav­ond thuis tegen Tubeke. Tarik Tissoudali kreeg in de slotfase zijn (lichte) tweede gele kaart van de partij en zit eveneens een schorsings­dag uit tegen Tubeke. Denis Prychynenk­o is dan weer geschorst voor het bekerduel op Gent. De Oekraïense Duitser pakte twee keer geel en dus rood in de vorige bekerwedst­rijd tegen Cercle Brugge. Alexander Maes zat op KV Mechelen een schorsings­dag uit nadat hij tegen Leuven zijn vijfde gele kaart van het seizoen had gekregen. Hij begint met een schone lei aan het vervolg van de competitie.

Samengevat: naast de vele blessures zorgen ook de verschille­nde schorsinge­n voor het nodige puzzelwerk bij de technische staf van Beerschot Wilrijk. Na Gent en Tubeke volgen er nog twee wedstrijde­n voor de winterstop: een uitwedstri­jd tegen Union en een thuismatch tegen Lommel. Enkele jongens die dit seizoen nog maar weinig in actie zijn gekomen zullen zich de komende weken kunnen tonen. Dan denken we in eerste instantie aan Gökhan Kardes, Emeric Dudouit, Mo Messoudi, Fessou Placca en Jimmy Hoffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium