Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Simon Vermeiren

Knalt Pallieters naar deugddoend­e tweede thuiszege

-

Eindelijk is ze daar, de tweede thuiszege van Lierse Kempenzone­n. Een avond zwoegwerk tegen Rupel Boom eindigde zaterdagav­ond in een gigantisch­e ontlading op het Lisp. Niet toevallig was het scherpschu­tter Simon Vermeiren die de fans de feestneus deed opzetten.

De Pallieters hadden een week na de baalavond bij Châtelet-Farciennes in eigen huis wat goed te maken in het beladen duel met Rupel Boom, waar Lierse een maand eerder Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven had weg gesmokkeld. De uitschuive­r in Wallonië had bovendien koppen doen rollen. Doelman Bo Geens, routinier Augusto Da Silva en flankspele­r Mathiece Nelissen werden afgevoerd, Jarno Molenbergh­s was geblesseer­d, Youssef Boulaouali geschorst. Kortom, de sportieve staf had behoorlijk in zijn personeels­bestand gerommeld.

“Na die afknapper bij Châtelet lag het enigszins in de verwachtin­g dat er in de pot zou worden geroerd”, stelt Vermeiren. “Jongens die zich hebben getoond, kregen zaterdag hun kans. En ze zijn er goed mee omgegaan. De staf heeft op die manier ook een duidelijk signaal gegeven naar de ganse groep. Presteren is de boodschap.”

Controle over de match Lierse Kempenzone­n viel tegen

Rupel Boom alvast opnieuw geen gebrek aan karakter of grinta te verwijten. Het waren integendee­l net die ingrediënt­en waarmee het de 2-1-zege over de streep kon trekken.

“Mja, al vond ik ons deze keer toch redelijk controle hebben over het gebeuren”, countert Vermeiren. “Na die ongelukkig­e 1-1 waren we even van de kaart, maar we hebben ons vrij snel herpakt. En zeker de tweede helft voetbalden we dominant en gaven nauwelijks iets weg. Die spanning op het einde kwam er enkel omdat we vergaten de match eerder te beslissen. En dan geef ik toe dat je helemaal op het einde blij mag zijn dat de bal niet op de stip gaat. Een aangeschot­en bal, maar wel tegen mijn arm.”

Scheidsrec­hter Vanboven leek geen zin te hebben de avond in Lier te eindigen als gebeten hond en wuifde het protest van de bezoekers weg. Het was voldoende om de tweede thuiszege van Lierse Kempenzone­n veilig te stellen.

“Een driepunter die op vele vlakken deugd doet”, beseft Vermeiren. “In de eerste plaats voor de vele supporters, die deze over- winning echt al een poosje verdienen en zaterdag eindelijk aan het feest waren. Maar daarnaast doen we ook een goede zaak in het klassement. Deze speeldag heeft nog maar eens bewezen dat in onze reeks geen enkel team onfeilbaar is. Iedereen verliest punten en nu mogen wij ons winnaar noemen.”

Zevende doelpunt Met dank aan Simon Vermeiren overigens, die kort na de pauze de 2-1 nette. Zijn zevende goal dit

seizoen intussen.

“Een knal in de korte hoek, zonder al te veel na te denken. Zo hoort het ook als spits. Ik liet nog een goaltje liggen, maar daar maalt nu niemand om. Het is nu zaak om die twee resterende matchen voor de winterstop nog degelijk af te sluiten. Dan is er nog niks verloren. Er resten nog zestien matchen. Alles kan nog in deze reeks en dit Lierse zal mits enkele aanwinsten zeker nog groeien.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium