Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op basis van de kansen verdienden we de zege”

-

Rupel Boom legde zaterdag een zeer degelijke prestatie op de mat tegen Lierse Kempenzone­n. De beloning bleef echter uit. De Steenbakke­rs misten enkele open kansen en claimden tevergeefs een strafschop in de slotminuut.

“Dit is een enorm zure nederlaag”, zucht Dante Walen De Keyser. Hij maakte op het halfuur een vroeg opgelopen achterstan­d ongedaan en kon op een sterke partij terugblikk­en. “We hadden hier minstens een punt moeten pakken. Op basis van de kansen verdienden we zelfs de zege. Op het einde van de partij hadden we sowieso een strafschop moeten krijgen. Iedereen zag die handsbal, behalve de ref. Ofwel durfde hij hem niet te fluiten, dat kan ook. Maar dat maakt het alleen maar erger”, vindt Walen De Keyser.

Rupel Boom toonde zich in het spel de evenknie van de thuisploeg, maar miste meerdere kansen. Dat is een euvel dat vaak terugkeert. “Als je goed aan het spelen bent, moet je dat ook kunnen vasthouden. Er waren genoeg kansen om voor de 1-2 of 1-3 te zorgen, maar we scoren de laatste weken niet zo vlot. In de eerste maanden van het seizoen gingen de ballen vlotter binnen. Iedereen werkt hard om opnieuw dezelfde efficiënti­e te tonen als in het begin van het seizoen, maar zoiets kan je niet forceren. Binnenkort komt er wel eens terug een periode waarop alles meezit”, aldus Walen De Keyser. “Ik kon zelf wel scoren en dat deed deugd. Ik heb een donkere maand achter de rug, maar zie nu weer licht aan het einde van de tunnel.”

Verkeerson­geval

Walen De Keyser maakte recent een zwaar verkeerson­geval mee en kwam daar als bij wonder heelhuids uit. “Ik heb heel veel geluk gehad, dat besef ik goed genoeg. Ik zat samen met een vriend in de auto en ben in slaap gevallen. We zijn op een vrachtwage­n gebotst. Veel mensen die zoiets meemaken, kunnen het niet meer navertelle­n. We zijn allebei vooral erg geschrokke­n. Dat ik amper een

Dani Wilms tevreden met speelkans ondanks verlies

maand later weer kan voetballen en op Lierse kan scoren, ervaar ik als een enorm voorrecht. Ik hoop dat ik vertrokken ben voor een sterk seizoen, want tot nu toe was het te wisselvall­ig”, besluit Walen De Keyser.

Trainer Greg Vanderidt vol lof over jonge spelers

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jonas Laureys (links, Rupel Boom) probeert de bal af te nemen van Thomas Wils.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jonas Laureys (links, Rupel Boom) probeert de bal af te nemen van Thomas Wils.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium