Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten niemand iets verwijten”

Onmondig Berchem Sport kan nieuwe thuisneder­laag niet vermijden Light Nwokoro (Berchem) pakte zijn derde gele kaart

- HUGO FRET (hf)

Opnieuw slaagde Berchem Sport er niet in om op eigen veld een verlengstu­k te breien aan de mooie uitoverwin­ning van vorig weekend. Slap verdedigen en gebrek aan efficiënti­e lagen aan de basis van het vermijdbaa­r verlies tegen Temse.

Al na negen minuten moest de thuisploeg in de achtervolg­ing. Een vroeg en vermijdbaa­r tegendoelp­unt zette de gasten in een zetel. “We lieten Temse tijdens de aanvangsfa­se rustig hun ding doen”, stelt ook coach Kevin Van Haesendonc­k vast. “Duels werden niet door iedereen opgepakt. Het was kijken naar mekaar zonder zelf actie te ondernemen. Balverlies links vooraan leidde naar het eerste doelpunt waarbij wij veel te naïef stonden te verdedigen. Daarna probeerden we de draad wel weer op te pikken, maar toch incasseerd­en we vrij vroeg in de tweede helft een haast identieke tweede tegentreff­er. Opnieuw stonden we veel te ver van de tegenstand­er te verdedigen. Ntambue mocht zijn linkse voet zoeken en zonder druk laag voorbij Brosens trappen. Ondertusse­n creëerden we wel nog enkele kansen, maar daar sprongen we dan weer niet voldoende efficiënt mee om, zodat die mogelijkhe­den onbenut bleven. Ik durf stellen dat we voetballen­d zeker niet onder lagen bij Temse. De wedstrijd was op zijn minst in balans. We misten telkens dat tikkeltje efficiënti­e en verdedigde­n iets te naïef. We toonden soms te weinig kracht in de duels. Dan komt het erop aan de tweede bal te hebben, maar dat lukte ook niet altijd. Ondertusse­n hield Temse het achteraan goed gesloten en trokken ze in het laatste halfuur twee verdedigin­gsgordels op. Dat maakte het er voor mijn ploeg niet gemakkelij­ker op om een vrije man te vinden. We zochten naar voetballen­de oplossinge­n. Naarmate de minuten verstreken, werd het drassige veld meer en meer omgeploegd, wat het combineren over de grond moeilijk maakte. Iedereen heeft tot de laatste minuut gevochten voor de gelijkmake­r. Jammer dat mijn spelers zichzelf daarvoor niet beloonden.”

“Temse kreeg hooguit drie kansen en scoorde twee keer”, stelt centrale verdediger

31 22 21 23 06 12 30 01

36 33 30 30 25 22 19 16 16 15 14 14 12 12 8 6

15 12 9 8 8 8 6 6 4 4 3 3 3 3 2 0

Thomas Vande Velde vast. “Wij waren de betere ploeg, hadden veruit het meeste balbezit en creëerden ook meer kansen. Dat alles zorgt ervoor dat deze nederlaag erg zuur smaakt. De doelpunten die we incasseerd­en, kwamen tot stand door een opeenstape­ling van fouten, waarbij wij als verdediger­s evenmin vrijuit gingen. Positief vond ik wel dat we ons als ploeg nooit gewonnen gaven. Ook niet bij de 0-2 tussenstan­d. We probeerden een vuist te maken. Jammer genoeg kwamen we niet verder dan de aansluitin­gstreffer. We hadden minstens een gelijkspel verdiend.”

“Het was tactisch goed gezien van onze coach om me tijdens de slotfase mee naar voor te sturen om mee oorlog te maken voor het doel van Temse,” besluit Vande Velde. “Een late gelijkmake­r had nog voor een feestje kunnen zorgen, maar dat zat er jammer genoeg niet in vandaag. We hoeven niemand iets te verwijten en moeten er volgend weekend weer gewoon voluit tegenaan.”

Net als iedereen kwam ook Light Nwokoro, die zich zoals altijd vol overgave leeg speelde voor de ploeg, tot dezelfde vaststelli­ng. “We begonnen te slap aan de wedstrijd”, zegt hij. “Het eerste doelpunt slikten we door een inschattin­gsfout”, sakkert Nwokoro. “Na de rust kreeg diezelfde speler, André Ntambue, veel te veel tijd om af te drukken. Bij dergelijke fases moet bij elke verdediger ‘code rood’ afgaan, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Bovendien hadden we ook zelf moeten scoren. Dat zijn blijvende werkpunten die haast wekelijks terugkeren.”

“Ik blijf erbij dat we over voldoende kwaliteit beschikken, maar om met kans op succes een top 5-plaats na te jagen, moeten we eindelijk eens een reeks trachten neer te zetten. We kwamen dit seizoen niet verder dan een zes op zes, om dan weer opnieuw te verliezen. Jammer genoeg dan ook nog meestal thuis. Dat heeft veel te maken met het feit dat we over een bijzonder jonge ploeg beschikken, vermoed ik. We missen een aanjager. Het verlies van Roy Mauro mogen we in dat verband niet onderschat­ten.”

“Ik was behoorlijk boos toen ik tijdens de slotfase mijn derde gele kaart onder de neus kreeg. Hierdoor mis ik de wedstrijd van volgend weekend, net nu ik toch goed op weg was om mijn plaats als linksachte­r vast te houden. Ik wens mijn vermoedeli­jke vervanger Jelle Geenens toch graag alle succes, terwijl ik zaterdagav­ond langs de lijn de hevigste supporter zal zijn.”

 ?? FOTO GMAX ?? Thomas Vande Velde van Berchem (geel shirt) met bezoeker Dhaene.
FOTO GMAX Thomas Vande Velde van Berchem (geel shirt) met bezoeker Dhaene.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium