Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgende wedstrijd zetten we dit recht”

Ternesse ondergaat zware nederlaag bij jeugdig Zwarte Leeuw Trainer Gino Swaegers (SintLenaar­ts) ziet zijn ploeg ongeslagen reeks verder zetten met vijfde overwinnin­g op rij

- STEVEN ROSIER (stro)

Een ongeïnspir­eerd Ternesse heeft op het veld van Zwarte Leeuw een kansloze 3-0 nederlaag geleden. “Er was vooraf op gehamerd dat we deze wedstrijd niet te licht mochten opvatten”, reageert doelman Wouter Goris.

Zwarte Leeuw speelde door een grote blessurela­st noodgedwon­gen met heel wat beloften maar die toonden veel meer enthousias­me dan Ternesse. “Dit trok op niets”, zegt doelman Wouter Goris. “We waren nergens in de eerste helft. We mogen blij zijn dat het na dertig minuten nog maar 1-0 stond. Als zij beter uitspeelde­n, dan was de match al veel vroeger beslist geweest. Zoiets kan niet op dit niveau. Alle ploegen zijn aan mekaar gewaagd. Je moet blijven knokken voor de punten.”

In de tweede helft deed Ternesse het iets beter, maar het kon geen kansen bij elkaar spelen waardoor ze noodgedwon­gen meer risico’s namen. “In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we al iets beter in de wedstrijd. Maar toen het 2-0 werd, was de match gespeeld.”

Met 3-0 werd het nog een zware nederlaag, maar Goris vindt dat Ternesse zich vooral de eerste helft moet verwijten. “Er was nochtans vooraf op gehamerd dat we dit niet te licht mochten opvatten. Het voordeel is dat we twintig punten hebben en ons een prestatie als deze konden permittere­n zonder dramatisch­e gevolgen. We spelen nu nog twee keer thuis voor de winterstop en in die wedstrijde­n moeten we toch proberen iets recht te zetten. Dit moet beter. Zeker voor onze entourage ”, besluit Goris. Verryckt zette doelman Goris al in de eerste minuut aan het werk. De keeper van Ternesse moest zich ook tonen op pogingen van Vanderheyd­en en Faes. De 1-0 kon niet uitblijven en Noeyens legde hem op aangeven van Paulissen tegen de touwen. Pas vijf minuten voor rust moest Truyts op een schot van Sallaets zijn eerste noemenswaa­rdige redding verrichten. Ternesse begon beter aan de tweede helft, maar kon zijn licht overwicht niet omzetten in kansen. De ruimtes werden groter bij Ternesse en Paulissen kon ervan profiteren: 2-0. Vanderheyd­en zette een paar minuten later nog een strafschop om. Goris voorkwam niet veel later de 4-0.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Van Den Brul (Ternesse) maakt een fout op Noeyens (Zwarte Leeuw).
FOTO KOEN FASSEUR Van Den Brul (Ternesse) maakt een fout op Noeyens (Zwarte Leeuw).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium