Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een serieuze klap, maar het lag aan onszelf”

Sint-Job geeft 0-2-voorsprong uit handen en doet slechte zaak in strijd om behoud

- (givl)

Sint-Job kreeg in Schriek een serieuze klap te verwerken. De jongens van Peter Schrauwen klommen al snel op een dubbele voorsprong, maar gaven die alsnog onbegrijpe­lijk uit handen. “Ze zeggen altijd dat alles tegenzit bij ploegen die onderaan staan, maar bij ons mag je dat gevoel vermenigvu­ldigen met drie”, reageerde Peter Janssens erg ontgoochel­d.

“We kwamen zeer snel 0-2 voor en hadden de match in handen”, begint Janssens zijn analyse. “Niets wees er dan ook op dat we zouden gaan verliezen. Maar een dekkingsfo­ut bracht Schriek plots op 1-2. Maar dat schrok ons niet af, want ook in de tweede helft bleven we baas. Maar dan scoren ze op vijf minuten twee keer en draait de wedstrijd. Dat vierde doelpunt valt dan ook nog omdat we risico’s moeten nemen.”

Voor Janssens was deze wedstrijd een beetje symptomati­sch voor het hele seizoen. “Achteraan zijn we niet altijd scherp genoeg, waardoor we te makkelijk doelpunten slikken. Vooraan is het vaak net niet en hebben we te veel kansen nodig voor een doelpunt. Vandaag kwam er bij een 3-2-stand een voorzet naar mij die ik maar binnen te leggen had, maar in laatste instantie liet een Schriek-speler die voorzet nog een beetje afwijken. Daardoor kon ik de bal niet echt goed raken. Weg was het doelpunt. Ze zeggen altijd dat alles tegenzit bij ploegen die onderaan staan , maar bij ons mag je dat gevoel vermenigvu­ldigen met drie.”

In de strijd om het behoud deed Sint-Job in elk geval een heel slechte zaak. “We moeten er natuurlijk in blijven geloven, maar vandaag hebben we wel een serieuze klap gekregen. Zeker ook omdat we een 0-2-voorsprong uit handen hebben gegeven tegen een ploeg die al weken niet meer gewonnen had. Dat komt hard aan. Er waren vandaag weinig excuses, het lag aan onszelf.” De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Eerst kopte Vanbosch een vrije trap staalhard binnen en wat later ging een vrije trap van Stojanac met wat meeval tegen de touwen. Schriek leek rijp voor de slachtbank, maar een geweldig schot van Dams zorgde onverwacht voor de 1-2. Een kwartier ver in de tweede helft geraakte de bal niet weg uit het strafschop­gebied van Sint-Job en Vermeiren knalde de gelijkmake­r binnen. Aan de overzijde stelde Stojanac doelman Verelst nog eens op de proef. Dams antwoordde met een schot in de kruising: 3-2. Sint-Job gaf zich nog niet gewonnen en Janssens miste van dichtbij de 3-3. Het laatste woord was echter voor de thuisploeg: op een voorzet van uitblinker Dams schoot Vermeiren de 4-2 binnen.

 ?? FOTO SMB ?? Sint-Job-speler Peter Janssens (links) met de tackle op Mannu Meylemans.
FOTO SMB Sint-Job-speler Peter Janssens (links) met de tackle op Mannu Meylemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium