Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niets moet, alles mag”

Jeroen Van Landeghem absolute uitblinker in topper tegen Lentezon

- LIEVEN VERHEYEN (lver)

Met drie doelpunten en een uitgelokte strafschop was Jeroen Van Landeghem de man van de match in de topper Achterbroe­k Lentezon. Achterbroe­k deelt nu de leiding met Meer.

“Dit was onverwacht, maar wel heel fijn”, zegt Jeroen Van Landeghem, die nu aan twaalf doelpunten zit dit seizoen. “We wisten dat we thuis niet kansloos waren, maar dan moet het nog steeds gebeuren.”

Van Landeghem had al vroeg de score kunnen openen, maar hij liet een open doelkans onbenut. “Er zat effect op de bal en ik voelde een verdediger komen, maar die bal moest altijd binnen”, geeft hij toe.

Met een klasseflit­s bracht bezoeker Dierckx Lentezon op voorsprong, toen hij met een schicht van buiten de zestien meter scoorde. “Bij die fase liet ik me in de luren leggen”, zegt verdediger Ibe Van Den Buijs. “Als je met zo’n speler in duel gaat, moet je de bal hebben, maar ik kwam te laat.”

De verdediger speelde nochtans een puike wedstrijd. “Dierckx was de beste speler die ik dit seizoen al tegenkwam. Ik was op voorhand goed gebrieft door onze trainer en op één fase na in de tweede helft, blik ik tevreden terug.”

De achterstan­d werd vlak voor de rust weggewerkt door Van Landeghem. “Ik kwam gelukkig in balbezit toen een voorzet van Van Gestel door een ploegmaat werd gemist. De bal week nog af, waardoor hij over de doelman in doel verdween.”

In het begin van de tweede helft misten de bezoekers twee open kansen en daarna besliste Van Landeghem de topper. “De missers van Lentezon waren te vergelijke­n met die van mij in de eerste helft. Het resultaat had dus anders kunnen zijn. Wij kregen een boost en toen ik in de zestien werd neergehaal­d, kwamen we op voorsprong. Dat was het sein voor Lentezon om risico’s te nemen en hierdoor kon ik nog twee keer scoren, met dank aan prachtige assists van Nelen en Van Gestel.”

Met de overwinnin­g komt Achterbroe­k mee op kop. “Dit is genieten. We blijven met onze voeten op de grond, maar durven nu toch al eens te hopen op meer. Niet moet, maar alles mag.”

heft in handen te nemen, met Jeroen Van Landeghem in de hoofdrol. Hij scoorde nog twee keer.

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Geysen (Achterbroe­k, rechts) is sneller op de bal.
FOTO ROBIN FASSEUR Geysen (Achterbroe­k, rechts) is sneller op de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium