Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had nooit verwacht dat de ref zou fluiten”

René Romand zet Zandhoven met twee treffers op weg naar winst in topper

- (lver)

Met een klinkende 4-0-zege tegen eerste achtervolg­er Excelsior Vorst gaf Zandhoven zijn visitekaar­tje af, al speelden de bezoekers goed mee. In een sterke collectiev­e prestatie van de thuisploeg liepen René Romand en doelman Tom Vandenbroe­ck extra in beeld.

René Romand had voor rust met twee doelpunten al een aanzet gegeven voor de ruime zege. “Het ploegbelan­g komt op de eerste plaats. Iedereen speelt met vertrouwen en we werken voor elkaar”, schuift hij de aandacht voor hem weg. “Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar eigenlijk doe ik niet meer dan mijn job.”

Na vijf minuten zweefde de bezoekende doelman de kopbal van Romand nog uit doel. Een klein kwartier later was het wel raak vanop de stip. Een speler van Vorst ontzette de bal tegen de arm van zijn ploegmaat. “Ik had nooit verwacht dat de ref zou fluiten. De frustratie bij de bezoekers is begrijpeli­jk. Na mijn misser in Kasterlee wist ik deze wel te benutten.”

Zijn tweede doelpunt wordt in Zandhoven omschreven als een

“Een voorzet van Jacobs werd half geraakt door Danckers en bleef zo tussen de benen van verschille­nde spelers liggen. Ik kon er net bij om de bal binnen te trappen.”

Het meest opvallende moment was zijn assist voor Danckers waarbij hij zelf zijn hattrick voor de voeten had. “Dit typeert ons als ploeg. Ik krijg veel vertrouwen en assists en zag een uitgelezen kans om iets terug te doen voor iemand die keihard werkt voor mij.”

Ook doelman Vandenbroe­ck,

Neekes-goal. die opnieuw moest depanneren omdat Tanghe nog niet speelgerec­htigd was, liep in de kijker. Twee keer was hij overwinnaa­r in een rechtstree­ks duel met spits Verhaert. “Nooit speelde ik in zo’n goed geolied elftal. Ze spelen als een kampioen. Vorig seizoen was ik gestopt, maar door omstandigh­eden help ik even. Dat ik mijn steentje mag bijdragen, vind ik fijn, maar als Tanghe speelgerec­htigd is, gaat al mijn tijd opnieuw naar het werk, mijn vrouw en ons pasgeboren kindje.” Zandhoven speelde het mooiste voetbal maar Vorst had de grootste kansen. Na vijf minuten was er een knappe redding van Vertessen op een kopbal van Romand. Die scoorde voor rust twee keer, al was de gefloten strafschop de meest besproken fase van de wedstrijd. Via Verhaert kwamen de bezoekers twee keer dicht bij een doelpunt, maar Vandenbroe­ck voorkwam dit telkens met een goede tussenkoms­t. Zandhoven vergrootte zijn voorsprong op Vorst, zowel op het veld als in de rangschikk­ing.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Zandhoven viert de 2-0 van René Romand.
FOTO KOEN FASSEUR Zandhoven viert de 2-0 van René Romand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium