Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schaatsbaa­n Winterdorp ligt er ondanks slecht weer uitstekend bij

- (jaa)

Winterdorp is open. Het ijs, 14 centimeter dik, is van uitstekend­e kwaliteit, al moest er de eerste dagen door de overvloedi­ge regen wel door plassen geschaatst worden in ’t Parkske.

Organisato­ren Olivier en Nic Seminck, Kristof De Groote, Tim Calluy en Adam Smith begonnen twee jaar geleden met een ijspiste uit kunststof, maar zijn intussen overgescha­keld op echt ijs. Dat dit ondanks een perfecte voorbereid­ing tijdens het openingswe­ekend niet perfect bijlag, was te begrijpen. “We hebben de plassen zo vaak mogelijk weggeveegd, maar het was niet bij te houden”, aldus Kristof.

Ella Claes (8) en zussen Loranne (8) en Elise Veeckmans (10) lieten zich niet afschrikke­n door het weer. Toch kozen de meeste bezoekers ervoor gezellig te schuilen onSchilde der de mooie tent die achter de ijsbaan werd opgetrokke­n, vol kerstlicht­jes en met een zestal bars en eetstandje­s uitgebaat door lokale handelaars. “We hebben dit jaar zelfs een après-skibar”, toont Kristof de schijnbaar vanuit Tirol naar Schilde geflitste iglotent met ronde toog. “Die is niet permanent open, maar kan je wel afhuren om een privéfeest­je te geven.”

Vorige keer lokte Schilde Winterer dorp 25.000 bezoekers, waarvan er 7.500 ook echt de schaatsen aantrokken. “We hopen dit jaar een even grote publiekstr­ekker te worden. Maar we laten het nooit uit de hand lopen. Om 23u stoppen we ermee. Winterdorp opent elke dag vanaf 16u. In het weekend en op woensdagna­middag kan je al schaatsen vanaf 14u. Vanaf 20 december doen we ook op donderdag en vrijdag vroeger open.”

 ?? FOTO JAA ?? Ella, Loranne en Elise lieten zich niet afschrikke­n door de regen.
FOTO JAA Ella, Loranne en Elise lieten zich niet afschrikke­n door de regen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium