Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel de club steunt Lenny in haar strijd tegen die vuile ziekte”

Voetbalplo­eg zamelt 750 euro in voor Think Pink in voorlopig laatste match door borstkanke­r getroffen kapitein

-

De damesvoetb­alploeg Maria-terHeide, die in tweede nationale speelt, klopte zaterdag Club Brugge met 3-1. Via het inkomgeld werd 750 euro ingezameld voor Think Pink, om kapitein Lenny Oerlemans (30), die borstkanke­r heeft, te steunen. Lenny bedankte met een doelpunt.

De parking van de voetbalclu­b van K. Soc. Maria-ter-Heide stond zelden zo vol voor een damesvoetb­alwedstrij­d. Veel supporters wilden Lenny Oerlemans, topschutte­r en kapitein van de eerste ploeg, een hart onder de riem steken. Ze speelde haar voorlopig laatste match. Alle speelsters en supporters droegen het typisch roze lintje van Think Pink om de strijd tegen borstkanke­r te steunen.

“Afgelopen woensdag was Lenny niet op de training. Dat is niet van haar gewoonte”, vertelt Rian Adriaensen, coördinato­r van het vrouwenvoe­tbal van Maria-ter-Heide. “Na de training is Lenny de groep komen toespreken. Ze had dinsdag te horen gekregen dat ze borstkanke­r heeft en maandag

de behandelin­g

(vandaag,

red.)

start.” “Iedereen wou meteen iets voor haar doen”, vertelt Rian. “En voor

ze het wisten was geboren. De opbrengst van de inkomgelde­n van deze wedstrijde­n schenken we aan Think Pink. Er waren 130 betalende toeschouwe­rs, wat heel veel is, en sommigen gaven meer dan 5 euro. Zelfs onze tweede mannenploe­g gaf forfait en is hier komen doneren.”

Volgens Rian draait het om bewustmaki­ng. “Iedereen schrikt dat een jonge vrouw als Lenny, die sportief leeft en bijvoorbee­ld nooit gerookt heeft, plots getroffen wordt door deze vuile ziekte. In het damesvoetb­al is het belangrijk dat de speelsters zich hiervan bewust zijn.”

Lenny scoorde zelf de 2-0 en kreeg vijf minuten voor het einde een applausver­vanging. Er werd zelfs Bengaals vuur afgestoken. De eerste naar wie ze toeliep was haar petekindje. De ploeg zorgde voor bloemen en de dames van Club Brugge hadden een kaartje bij.

All for Lenny

“Ze gaat hier sterker uitkomen”

Zelf wou de jonge vrouw uit Nieuwmoer niet te veel meer kwijt. “Het is de voorbije dagen al genoeg geweest”, zegt Lenny begrijpeli­jk. Haar medespeels­ters gaan nu nóg harder hun best doen om hun topscoorst­er trots te maIedereen ken. “We zullen Lenny’s spirit hooghouden”, zeggen Thalia De Roovere (29) en Stephanie Ehlen (27). “Ze staat heel positief in het leven. Aan haar mentalitei­t zal het zeker niet liggen. Volgens ons gaat ze hier nóg sterker uitkomen.”

Thalia laat elke twee jaar een borstonder­zoek doen, Stephanie jaarlijks, “omdat het bij ons ook in de familie zit”.

Trainer Kevin Belmans was emotioneel. “Lenny is mijn rechterhan­d, ook al speelt nog maar twee seizoenen bij Maria-ter-Heide. Daarvoor voetbalde ze bij Nieuwmoer, Achterbroe­k en KV Mechelen, zelfs in eerste nationale. Door haar maturiteit werd ze meteen de natuurlijk­e leider van de groep. kan bij haar terecht en ze kan ook kleine brandjes blussen. Ze is een sterke vrouw. Ik ga Lenny hard missen in de kleedkamer én op het veld, want ze scoorde al elf keer dit seizoen. Hoe graag ik haar al opnieuw zou willen opstellen: ze moet nu rustig de tijd nemen om te genezen.”

 ?? FOTO KMA ?? De ploeg in de optrekkend­e rook van het Bengaals vuur, met Lenny als tweede speelster bovenaan links met zwarte haarband. Iedereen droeg een roze lintje van Think Pink.
FOTO KMA De ploeg in de optrekkend­e rook van het Bengaals vuur, met Lenny als tweede speelster bovenaan links met zwarte haarband. Iedereen droeg een roze lintje van Think Pink.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium