Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Bevolkings­groei aanpakken

Al dat gepalaver levert niets op, want de echte oorzaak – de overbevolk­ing (8 miljard) en de jaarlijkse nettoaangr­oei van 80 miljoen mensen – wordt niet aangepakt. Alle maatregele­n zijn een pleister op een houten been zolang men niets doet om de bevolkings­aangroei om te keren.

JOHAN HANSELAER,

JEAN MEEUS,

NOSSEGEM

DIANA BARREA,

FRANKRIJK

Geen klimaatpro­bleem

Er moet hoegenaamd niets gedaan worden voor het klimaat. Er is geen klimaatpro­bleem. Sinds 1880 is de gemiddelde temperatuu­r met 0,9 graad gestegen. En dat is maar goed ook, want wij komen van een koude periode, de zogenaamde ‘kleine ijstijd’.

God in Frankrijk

Moeder Aarde draagt ons allemaal, ongeacht wie of wat we zijn. Maar haar draagkrach­t geraakt uitgeput. Het is vijf na twaalf. Ik leef al acht jaar in mijn camper, doe 90% van mijn verplaatsi­ngen met fiets en openbaar vervoer. Ik verbruik 200 liter water per week en leef toch als God in Frankrijk. We leven allemaal boven onze stand of toch zeker boven die van onze planeet.

GENT

Goed voorbeeld

Ik vond het mijn plicht om mee te betogen in Brussel. Onze aarde moet leefbaar blijven voor alle mensen, vooral voor mijn acht kleinkinde­ren. En ja, iedereen moet zijn bijdrage doen, en ik wil het goede

Natuur niet beheersen

Neen, ik doe niet mee met die gekte. Ik rijd nog steeds met de auto en ga met het vliegtuig op vakantie. Waarom zijn al die klimaatcon­ferenties ergens op een exotische bestemming waardoor al die klimaatala­rmisten en politici steeds het vliegtuig moeten nemen? Ze kunnen toch ook een videoconfe­rentie houden. Bovendien zijn zon, wolken en vulkanen niet te beheersen.

ALPH WILMS,

GEEL staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Gele hesjes

Veel mensen die een tijdje geleden de eerste aanzet gaven tot vreedzame optochten van de gele hesjes, staan nu met het schaamrood op de wangen. Of het zou hen toch sieren. Het kan echt niet de bedoeling zijn dat die acties hoe langer hoe meer misbruikt worden voor brutale en respectloz­e vernieling­en en regelrecht­e confrontat­ies met ordedienst­en. Het gele hesje is een battledres­s in plaats van een veiligheid­ssignaal geworden. Schande!

ROGER NIJS,

Groen

EDEGEM

Houtkachel­s

De laatste tijd worden burgers met houtkachel­s langs alle kanten geviseerd omwille van fijn stof. De regering gaat nu een premie schenken aan “vervuilers” die hun houtkachel vervangen door een meer milieuvrie­ndelijk systeem, bijvoorbee­ld met een warmtepomp. Enerzijds dreigt door het kortzichti­ge energiebel­eid van de regering een stroomteko­rt, anderzijds wil ze een warmtesyst­eem promoten, volledig afhankelij­k van elektricit­eit. Van een contradict­ie gesproken. Zolang de verschrikk­elijk vervuilend­e diesels van cruisesche­pen in Antwerpen worden toegelaten en zolang er geen oplossing komt voor de vervuiling van vliegtuige­n, gaan we geen stap dichter komen.

WALTER DENCKENS,

JEF VAN MEENSEL,

OELEGEM

De Groenen vallen uit de boot in drie van de vier Antwerpse districten waar ze de afgelopen legislatuu­r mee aan het roer zaten met een positieve medewerkin­g. Volgens kopman Wouter Van Besien is dit de schuld van N-VA. Maar zou hij niet beter in eigen boezem kijken? Voor de verkiezing­en verkondigd­e hij al om niet met N-VA in Antwerpen te willen besturen. Zelfs na de beloftevol­le uitslagen volhardt hij in zijn uitspraken. Door zijn houding worden zijn partijgeno­ten in de districten afgestraft. Groen mist hierdoor een enorme kans om te bewijzen dat zij onze stad mee kan besturen. Ze gaan hier nog spijt van krijgen. De groene kiezers in de districten zullen immers een aanwezighe­id in de beleidsvoe­ring boven die in de vrijblijve­nde oppositie verkiezen.

WILRIJK

 ??  ??
 ?? FOTO AP ?? 65.000 mensen kwamen op straat in Brussel met een duidelijke boodschap.
FOTO AP 65.000 mensen kwamen op straat in Brussel met een duidelijke boodschap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium