Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommigen maken er een wedstrijd van”

Chris Reveraert waarschuwt voor overmoed

-

Chris Reveraert (52) woont in Duffel en werkt bij Covestro aan de Scheldelaa­n in de Antwerpse haven. Chris heeft sinds september een speed pedelec via een leasingcon­tract van zijn werk. Hij doet er 70 minuten over om op zijn werk te geraken. “Met de speed pedelec kan je met weinig moeite snel rijden”, zegt Chris.

Breder stuur

“Het gevaarlijk­e is dat sommigen daar een wedstrijd van maken en fietsers op speed pedelecs elkaar proberen te overtroeve­n. Hoe sneller je rijdt, hoe alerter je moet zijn. Bovendien is het voor andere weggebruik­ers soms moeilijk in te schatten hoe ver zo’n speed pedelec eigenlijk verwijderd is. Ze weten niet hoe snel deze fietsen kunnen rijden of herkennen ze niet.” Chris merkt dat mensen die ineens van de wagen overschake­len op een speed pedelec, onvoldoend­e beseffen wat zo’n fiets doet.

“Ze houden geen rekening met het wegdek of bladeren op de baan”, zegt Chris. “Het stuur is ook veel breder. Als je iemand wil kruisen, moet je de ruimte goed inschatten.”

“35 per uur is ook plezant”

Dat sommige bedrijven wat terughoude­nd zijn in het aanbieden van speed pedelecs, snapt Chris wel. “Bij ons in het bedrijf heb ik weet van vijf collega’s die zijn gevallen of een ongeval hebben gehad met hun speed pedelec”, zegt Chris. “Ik zeg steeds dat je niet altijd op topsnelhei­d moet rijden. Aan 35 kilometer per uur fietsen is even plezant.”

 ?? FOTO RR ?? Chris Reveraert wisselt zijn koersfiets soms af met de speed pedelec om de tocht van 35 kilometer naar zijn werk af te leggen. “Sommige mensen met een speed pedelec maken er een wedstrijd van en dat is gevaarlijk”, zegt Chris.
FOTO RR Chris Reveraert wisselt zijn koersfiets soms af met de speed pedelec om de tocht van 35 kilometer naar zijn werk af te leggen. “Sommige mensen met een speed pedelec maken er een wedstrijd van en dat is gevaarlijk”, zegt Chris.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium