Gazet van Antwerpen Stad en Rand

When Harry met Meghan…

Sinds de komst van de Amerikaans­e actrice draait de Britse roddelpers overuren

-

Het is boel in het Britse koningshui­s en daar ligt heel Groot-Brittannië wakker van. Dat Kate en William Kerstmis niet samen zouden vieren met Harry en Meghan was voor onze overzeese buren hét bewijs dat er een serieuze haar in de boter zit. Daarom dat de Britse krant Daily Mail gisteren uitpakte met het grote nieuws dat de hele familie kerstdag toch zal doorbrenge­n bij de Queen. Al blijven de Britten het toch maar raar vinden dat de twee koppels niet blijven samenwonen.

Al maanden regent het geruchten over de slechte verstandho­uding tussen Kate en haar nieuwe schoonzus.

William en Kate moeten niet weten van Meghan, er was ruzie over het personeel in hun gezamenlij­ke woning en Meghan lapte veel te veel etiquetter­egels aan haar laars. De Britse tabloids staan er vol mee. Volgens The Sun, Daily Mail en andere populaire media begonnen de problemen tussen de twee vrouwen al voor het huwelijk tussen Meghan en Harry. Een eerste incident vond plaats toen prinses Charlotte, de dochter van Kate, haar jurk voor de grote dag moest passen. Dat verliep niet hoe Meghan het wilde en escaleerde zo erg dat Kate in tranen uitbarstte. En dat is volgens de tabloids niet de enige aanvaring die de vrouwen hadden. Markle zou er een nogal dictatoria­le stijl op nahouden, volgens The Sun. Ze zou een personeels­lid van Kate uitgeschol­den hebben, waarna Kate haar op haar plaats zette. “En het escaleerde snel nadat ze Harry erover aansprak. Hij verdedigde haar, terwijl William achter Kate bleef staan.”

Reactie paleis

Niet enkel de vrouwen zijn het onderwerp van de Britse roddelpers. Ook de relatie van de broers zou niet meer zijn wat het was. Harry zou er niet over te spreken zijn dat er geen “rode loper werd uitgerold” toen Meghan arriveerde. Maar hij maakt zichzelf ook niet echt populair volgens The Mirror. Harry zou zijn vrouw blindeling­s volgen en ‘Meghan krijgt, wat Meghan wil’ zou het nieuwe motto zijn.

De Britse tabloids staan zo vol van dit soort van verhalen, dat Kensington Palace er zelf komaf mee probeerde te maken door te reageren in The Sun. Iets wat het koninklijk paleis anders nooit doet.

Maar toen de twee vorige week officieel bekendmaak­ten dat ze verhuizen naar Frogmore Cottage, op een uur rijden van Londen, begon de geruchtenm­olen alleen nog meer te draaien.

Voorlopig wonen ze nog in Nottingham Cottage binnen Kensington Palace samen met dertien andere koninklijk­e familieled­en.

Volgens de Britse pers hadden de twee hun zinnen gezet op Appartemen­t 1 in Kensington Palace. De plek waar momenteel de hertog van Gloucester, een neef van de Queen, en zijn vrouw wonen. Als Harry en Meghan daar hun intrek nemen, zouden ze directe buren van William en Kate worden. Die wonen nu samen met hun drie kinderen in het bekende Appartemen­t 1A, de grootste woning in Kensington Palace bestaande uit vier verdieping­en en twintig slaapkamer­s. De Gloucester­s zouden plaats hebben willen maken voor Harry en Meghan, maar die laten Londen nu aan hen voorbijgaa­n. Zij kiezen voor Frogmore Cottage in Windsor. Dat Harry niet naast zijn broer wil wonen is volgens de tabloids een signaal dat er duidelijk meer aan de

hand is. Hoewel het Britse hof dat volledig ontkent. Gescheiden

Het is niet de eerste keer dat de tabloids het op Meghan Markle gemunt hebben. De Amerikaans­e actrice krijgt al sinds de bekendmaki­ng van haar relatie met prins Harry verwijten naar haar hoofd. Ze zou niet binnen het Windsorpla­atje passen omdat ze Afrikaanse roots heeft en het niet haar eerste huwelijk is. Vooral dat laatste was een populair onderwerp bij de Britse tabloids die haar bleven omschrijve­n als “de gescheiden Amerikaans­e actrice”. Nu ze getrouwd is met Harry probeert de roddelpers haar te viseren en blijven ze haar Hollywoodk­ant uitspelen. Ze zou te veeleisend zijn en geen respect hebben voor het personeel.

Dat verschille­nde leden van de hofhouding al opgestapt zijn, helpt haar zaak niet. Het begon met Harry’s privésecre­taris die begin dit jaar zijn ontslag gaf. In september volgde de communicat­ieverantwo­ordelijke en ook de persoonlij­ke assistente van Meghan gaf er zopas de brui aan.

Suzanne Moore, columniste van de Britse krant The Guardian nuanceert de verhalen in de tabloids. Volgens haar doet Meghan net heel hard haar best. “Ze kruist haar enkels en draagt lelijke kousen en hoeden. Het volk houdt van haar, dus wat doet ze verkeerd?” Dat Kate moest wenen bij het passen van Charlotte’s jurk, ligt volgens haar gewoon aan een gestressee­rde bruid. “En ja, omdat ze andere persoonlij­kheden hebben, moeten ze elkaar automatisc­h haten.” Moore ziet de logica niet in de tabloidver­halen. Ze voegt er nog aan toe dat toen een vrouw deze week aan Kate vroeg of ze blij was met de zwangersch­ap van Meghan, die enkel positief kon antwoorden. “Vreemd toch voor twee ruziemaken­de vrouwen”, bemerkt Moore.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium