Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie is MC Lily?

- SYLVIA MARIËN (syma)

men. Er zijn nochtans ook heel zuivere producten te koop, die bovendien veel minder geld kosten. Soda bijvoorbee­ld, dat heb ik altijd in huis.”

Limo met chauffeur

Dienstench­equebedrij­f Easy Life, met hoofdzetel in Wilrijk en in totaal achttien kantoren, kwam via via bij Liliane terecht. “Bij ons werken 1.700 huishoudhu­lpen voor 14.000 klanten”, zegt chief operating officer Pascal Seeldrayer­s. “Het zijn vaak jonge mensen, en we vinden het belangrijk hen op een toffe manier te informeren over huishoudmi­ddelen van vroeger. Dat doen we dus met de filmpjes van Liliane, via sociale media. Liliane past perfect in onze sfeer.”

Easy Life opende recentelij­k een kantoor in Mechelen en zal er op 1 januari nog een openen in Lier. “Eind 2019 zal de teller op 25 Liliane Simons (67) uit Borgerhout is allicht de oudste rapster van het land. Het begon in 2004 met een rap op een personeels­feest, toen ze nog bij De Post werkte. Met de

trad ze op tijdens een revue van een Borgerhout­se theaterwer­kplaats. Zo sprong ze in het oog van zanger-acteur Pieter Embrechts. Die werkte aan een project rond de Borgerhout­se Turnhoutse­baan en begeleidde Liliane bij haar

een ode aan de straat. Ze deed mee aan

en was een van de vraagstell­ers vorig seizoen in

Haar vraag kwam telkens voort uit een huis-, tuin- of keukentip. En die tips brachten haar dus nu bij Easy Life. Ze kwam bij de gemeentera­adsverkiez­ingen op voor PVDA in het district Borgerhout.

Poetsvrouw

Got Talent,

Rap van de

Rap van de Diversitei­t,

Belgium’s

De Slimste Mens. staan. Dit jaar zijn we in omzet 40% gegroeid”, zegt Seeldrayer­s.

MC Lily gaat voor het eerst de commerciël­e toer op. “Voordien werd ik gevraagd voor de vakbond of liefdadigh­eid,” zegt ze, “maar nu verdien ik er een cent mee bij. Ik zal niet direct in een limo met chauffeur rondrijden, maar ik vind het plezant. En mijn teksten maak ik zelf. Mijn grootvader zaliger kon al rijmen en dichten, het zit in de familie.”

Op YouTube zijn vijf Easy Lifefilmpj­es van Liliane te vinden, er volgen er nog een drietal.

Liliane Simons

alias MC Lily

‘‘Spitst aa oren eens en luistert naar een oud wijf, die komt met tips voor aa easy life.’

 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium