Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nog nooit gekookt, een ei bakken lukt me wel”

Senioren krijgen kookles in het Borgerhout­se huiskamerr­estaurant

-

In restaurant Pepper & Mint vond gisteren de eerste van een reeks kooklessen plaats voor senioren. Omdat ze alleen zijn komen te staan of de zorg voor hun partner moeten opnemen, willen ze het kokkerelle­n graag in de vingers krijgen. “Al zullen we wel nog enkele lessen nodig hebben”, werd er gelachen.

“Ik woon alleen en voor jezelf koken, dat vraagt zo veel moeite.”

Een oproep in de groep Boho 2140 op Facebook met de vraag of er een dergelijk initiatief bestond. Meer was er niet nodig voor een paar geëngageer­de Borgerhout­enaars om de koppen bij elkaar staken. “Dat verliep allemaal heel spontaan”, vertelt mede-initiatief­neemster Josee Mentens. “Hilde en Fien van Pepper & Mint lieten al snel weten de workshops te willen organisere­n.” Waarop districtss­chepen van Senioren Omar Al Jattari (Groen) reageerde het initiatief vanuit de districtsr­aad te willen ondersteun­en.

Drie maanden later was de eerste kookles een feit. Een tiental senioren zakte gisteren af naar huiskamerr­estaurant Pepper & Mint voor een eerste kooksessie. Op het menu: verse pompoensoe­p en een trio van quiches. “Het zal nooit m’n hobby worden”, lacht Victor (65). “Maar afgelopen zomer lag mijn vrouw acht weken in het ziekenhuis. Normaal gezien is zij de kok in huis. En dan sta je daar. Nu ja, mijn plan trekken kon ik wel. En ik heb veel pizza’s gegeten”, lacht hij terwijl hij zich aan het snijden van een berg ajuinen zet. “Maar groenten eten, dat schoot erover.”

Lutgart

65 jaar

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium