Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-liefje dochter steelt kluis met 34.000 euro

Rechtbank

- (sare)

Vier jongemanne­n riskeren tot twintig maanden cel voor hun betrokkenh­eid bij de diefstal van een koffertje met 34.000 euro. Een deel van de buit werd door hoofdverda­chte Samy M. opgedaan in twee hotels.

Hoofdverda­chte Samy M. (21) had op het moment van de feiten een relatie met de dochter van het slachtoffe­r. Hij wist van de kleine koffer met daarin spaargeld van zijn ‘schoonoude­rs’. Samy vatte volgens het parket samen met Hicham B. (19) het plan op om de kluis te stelen.

Na een afspraakje met zijn lief liet hij het raam van de badkamer openstaan en klom hij later zo binnen in de woning in de Torremanss­traat. Kompaan B. stond op de uitkijk. Met de geldkoffer trok het duo naar Wesley B. (19), in zijn tuinhuis slepen ze de kluis open. Volgens het slachtoffe­r maakten de dieven zo 34.000 euro, een gouden medaillon en een collectie munten van 2 euro buit.

Foto’s op sociale media

Een deel van die buit gebruikte Samy M. om grote sier te maken. Op sociale media verspreidd­en zich al snel filmpjes van de jonge dief die aan het feesten was in de jacuzzi van twee hotels in Antwerpen.

Samy M. en Hicham B. worden nu vervolgd voor de diefstal. Het parket wil hen twintig maanden in de cel en 1.600 euro boete geven. Samy M. bekende de diefstal en wil volgens zijn advocaat de schade vergoeden, net als B., die wel benadrukt alleen medeplicht­ige te zijn. Benjamin L. en Wesley B. worden vervolgd voor heling, tegen hen vorderde de aanklaagst­er zes maanden cel. Hun beide advocaten gingen vol voor de vrijspraak en zeggen dat hun cliënten niets met de diefstal of heling te maken hadden.

“Ze moeten niet in de cel”

Het slachtoffe­r was ook aanwezig tijdens de rechtszaak en haalde scherp uit naar de vier jonge kerels. “Een moeilijk leven is geen uitvlucht, ik kwam uit een vreemd land en heb altijd gewerkt”, sprak hij luid. “Voor mij hoeven ze niet in de gevangenis, ik wil gewoon terug waar ik heel mijn leven voor heb gewerkt in de bouw. Bij -10 of +30 graden, dag en nacht in een land dat niet het mijne was. Het zijn jonge kerels en ze hebben een fout begaan, nu moeten ze man zijn.”

Met het geld wilde de man een buitenverb­lijf in zijn moederland Portugal betalen. Na een eerdere diefstal van een groot bedrag vanop een bankrekeni­ng hield hij het spaargeld thuis bij.

Vonnis op 18 december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium