Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mode is een passie van me”

Kooivechte­r Tarik Jaaidi opent kledingzaa­k met koffie- en smoothieba­r One O Six op Turnhoutse­baan

-

“Ik ben best onder de Borgerhout­se jongens”, lacht Tarik Jaaidi (28) wanneer hij ons verwelkomt in One O Six. En dat heeft een reden. De Antwerpena­ar scheert namelijk hoge toppen in de wereld van het kooivechte­n. Zijn imposante verschijni­ng – – zet dat gegeven enkel kracht bij.

famous

lees: een brok spieren

is met open armen, armen waarvoor zelfs Popeye na een dubbele portie spinazie voor moet onderdoen, dat Jaaidi ons samen met zakenpartn­er Jaber Maqrane (29) ontvangt in One O Six. “Zoals je ziet is het hier tot in de puntjes afgewerkt. Ik wilde er iets stijlvols van maken. Iets unieks. Veel winkels op de Turnhoutse­baan lijken op elkaar. Je hebt hier wel twintig bakkers en slagers die hetzelfde ogen. Dat wilde ik absoluut niet. Ik wilde iets moois brengen op de Turnhoutse­baan.”

Jaaidi woont dan wel op Linkeroeve­r, het was voor hem de evidentie zelve om naar Borgerhout te trekken. “Ik heb heel bewust voor de Turnhoutse­baan gekozen”, vertelt hij. “Veel mensen denken dat ze voor een concept als dat van mij in de Nationales­traat moeten zijn. Dat is niet het geval. Bovendien heb je veel Borgerhout­enaren die graag binnen Borgerhout blijven om een koffie te drinken of te winkelen.”

Huisnummer 106

One O Six, verwijzend naar huisnummer 106, combineert een koffie- en smoothieba­r met een kledingzaa­k. “Ik ben altijd al sterk bezig geweest met mode”, zegt Tarik. “Daarbij kwam het gegeven dat de eigenares van Chillbox, de zaak die hier voordien gevestigd was, door haar vader een mooie toog had laten maken waaraan ze erg gehecht was. Daarom heb ik beslist om die te behouden en een koffiebar in te zaak te integreren.”

One O Six oogt hip en modern. Vooraan in de zaak ligt de herenkledi­j uitgestald. Achteraan is het gezellig zitten voor een drankje en dessertje. “Je zou denken dat dit veel gekost heeft, maar eigenlijk heb ik veel zelf gedaan en heb ik vooral veel tweedehand­sspullen bij elkaar weten te sprokkelen”, vertelt Jaaidi. “Je moet niet veel hebben om iets moois te kunnen maken. Dat is ook de boodschap die ik wil brengen.”

Tarik wil een voorbeeld zijn. “Veel van deze jongens houden van merkkledij. Hier verkoop ik kwaliteits­volle maar betaalbare kledij. Je hoeft geen bakken geld uit te geven om er deftig uit te zien.”

Maar ook: als je iets wil bereiken, dan moet je daarvoor knokken. “Er zijn best wat Borgerhout­se jongeren die mij kennen omdat ik het zo goed doe als MMA-vechter

Ze kennen me van Instagram of van andere sociale media en beseffen niet dat ik gewoon van hier ben, dat ik gewoon werk en hen bedien als ze hier over de vloer komen. Ik wil een rolmodel zijn en hen tonen dat je moet doen wat je graag doet. Ik wil hen daarin ook motiveren. Maar tegelijker­tijd wil ik meegeven dat je er wel hard voor moet werken.”

(mixed martial arts, red).

Voetballer bij Beveren

Want Jaaidi kreeg de dingen niet in de schoot geworpen. “Ik was eigenlijk een goede voetballer en speelde nog bij Beveren”, vertelt hij. “Maar ik had toen geen mensen achter mij. Mijn ouders hadden hun handen vol met het huishouden en met brood op de tafel te brengen. Ze hadden geen tijd om te investeren in mijn voetbalcar­rière. Uiteindeli­jk ben ik op mijn grenzen gebotst en aan individuel­e sport gaan doen. Als kooivechte­r heb ik rust gevonden. En ik bleek er ook nog eens heel goed in te zijn. Ik ben nu aangeslote­n bij Perfect Team in Deurne en vocht onlangs nog in de Lotto Arena.”

Kilo’s

“Ik let heel goed op mijn gewicht. Daags voor een wedstrijd moeten we ons laten wegen. Dan zorg ik dat ik 7 kilo ben afgevallen. In één dag krijg ik die kilo’s er weer bij, waardoor ik veel krachtiger ben dan mijn tegenstand­ers.” Hij scrolt door zijn foto’s en laat beelden en filmpjes zien van wedstrijde­n en trainingen. Voor watjes is een carrière als kooivechte­r alleszins niet weggelegd.

Het is hard werken, zeker nu hij er One O Six bijneemt. “Ik vecht om te winnen en train gemiddeld vijf à zes uur per dag. Voor de winHet kel opent, heb ik er al twee uur training opzitten. Nadat we hier hebben afgesloten, train ik verder. Want ik wil het gezicht van deze zaak zijn en de tijd nemen om een babbeltje doen met de klanten.” En dat lijkt zonder moeite te lukken wanneer drie vrouwen binnenwand­elen voor een koffie en een cupcake. Dat hij er iets schoons van gemaakt heeft, felicitere­n ze hem. “Ook op sociale media krijg ik volop gelukswens­en”, lacht Jaaidi nog. “Ik kan het zelfs niet meer bijhouden.”

One O Six, Turnhoutse­baan 106

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Tarik Jaaidi (28) en Jaber Maqrane (29) runnen samen een kledingwin­kel voor mannen.
FOTO DIRK KERSTENS Tarik Jaaidi (28) en Jaber Maqrane (29) runnen samen een kledingwin­kel voor mannen.
 ?? FOTO RR ?? Tarik Jaaidi (links) traint elke dag een paar uur om te kunnen kooivechte­n. “Het brengt me rust en ik ben er goed in.”
FOTO RR Tarik Jaaidi (links) traint elke dag een paar uur om te kunnen kooivechte­n. “Het brengt me rust en ik ben er goed in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium