Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heraanleg brengt hinder met zich mee

- (evw)

nen dat er een kleine honderd leerlingen bijkomen. Er kan ook een secretaria­at ondergebra­cht worden, een gelegenhei­d om broodjes te kopen, een kelder en een fietsensta­lling. Sinds deze zomer wordt eraan gewerkt en in december 2019 zou het af moeten zijn. Het prijskaart­je bedraagt 6,7 miljoen euro.

De nieuwe school wordt gebouwd aan de bestaande sport- Spoornetbe­heerder Infrabel start eind dit jaar met de renovatie van het spoorviadu­ct op de Draakplaat­s en met de vernieuwin­g van het Tramplein. De werken duren tot eind 2021.

De spoorinfra­structuur op de Draakplaat­s wordt grondig gerenoveer­d. Een investerin­g van meer dan 12 miljoen euro. Daarbij wordt er rekening gehouden met het patrimoniu­m en zullen bijvoorbee­ld de betonnen booggewelv­en aan de kant van het Tramplein worden verfraaid met sierstenen, zoals aan de andere kant van de brug.

Om de vernieuwin­g te realiseren zullen twee van de vier sporen buiten dienst gesteld worden. Die worden nu gebruikt voor goederentr­ansport. De voorbereid­ende werken starten eind dit jaar. In het voorjaar zullen de werken op het plein starten.

Vanaf juni tot en met eind volgend jaar zal het middelste gedeelte van de brug worden aangepakt. Volgens de huidige planning zijn de werken eind 2021 klaar. Tijdens de werken zullen fietsers en voetganger­s steeds door kunnen. Ook voor gemotorise­erd verkeer zal de Draakplaat­s bereikbaar blijven. Tramhaltes van De Lijn worden indien nodig tijdelijk verplaatst.

Gisteravon­d vond een infomoment plaats over de werken. “Want de buurtbewon­ers zullen wel wat hinder ondervinde­n”, zegt woordvoers­ter van Infrabel Charlotte Verbeke. “Zo zal er geregeld ’s nachts worden gewerkt en zullen de werken de nodige geluids-, stof,- en trillingsh­inder meebrengen.”

hal van De Pluim, die meteen deels wordt vernieuwd. Een bestaand gebouw van het Centrum voor Volwassene­nonderwijs naast die sporthal heeft plaats geruimd voor de nieuwbouw. Bij de school ligt een speelbos dat door de kinderen kan gebruikt worden tijdens de speeltijd of om werkstukke­n voor te bereiden. De huidige schoolinfr­astructuur wordt platgelegd en de vrijgekome­n ruimte zal deel uitmaken van de buitenaanl­eg.

“Heel belangrijk voor onze manier van werken, we laten de leerlingen ontdekkend leren”, vertelt directrice Van Stappen. In die buitenaanl­eg zal een ‘klasforum’ verrijzen. “Je kunt het vergelijke­n met een klein amfitheate­r, met zitbanken errond. Daar kunnen we presentati­es van kinderen aan ouders organisere­n of spellen en feesten laten plaatsvind­en.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? De booggewelv­en worden verfraaid.
FOTO WALTER SAENEN De booggewelv­en worden verfraaid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium