Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaamse vedetten bundelen stemmen om kinderen blij te maken

De Grote Wens Band zingt nummer in voor Make a Wish en vzw Serafien van Essen for Life

- MARGO TILBORGHS

In de PopVilla in Essen was het gisteren een af- en aanlopen van artiesten. Samen vormen ze De Grote Wens Band en zongen ze een lied in als start van de Warmste Week voor Essen for Life.

Als het voor het goede doel is, dan kennen ze er in Essen wat van. Twee jaar geleden zette de grensgemee­nte massaal haar muts op tegen kanker en dat resulteerd­e in een bedrag van maar liefst 60.000 euro. Vorig jaar reed een zwembad van Essen naar Wachtebeke en kon met het bijeengeha­alde bedrag een spiksplint­ernieuw busje voor zorgcentru­m De Vlotter, een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking, worden gekocht.

Dit jaar willen ze het in Essen nog beter doen voor maar liefst twee goede doelen: Make a Wish Vlaanderen, dat kleine en grote wensen van ernstig zieke kinderen vervult, en Serafien, een vzw die palliatiev­e thuisbegel­eiding van kinderen verzorgt via het UZ in Leuven.

Half december wordt Essen for Life afgetrapt met een liedje van songwriter Jan De Campenaer en een daarbij behorende videoclip. De opnames gebeurden in de PopVilla van producer Hans Francken.

Wie

De vijfentwin­tig artiesten zijn Sarah en Gert Bettens, Kris Wauters van Clouseau, Dana Winner, Helmut Lotti, Sharon Den Adel van Within Temptation, Raf Walschaert­s van Kommil Foo, Barbara Dex, Coco Jr, Pieter Peirsman van Hooverphon­ic, Geert Verdickt van Buurman, Klaas Delrue van Yevgueni, Eva De Roovere, David Vandyck, Hannelore Bedert, Riet Muylaert alias Jackobond, Sam Valkenborg­h van de Fixkes, Stef Willems van Frimout, Jan De Campenaere van Venus In Flames, Tom Kestens van Lalalover,

Helmut Lotti

Zanger en ambassadeu­r

Chris Van Hees

Essen for Life

“Als we kinderen kunnen helpen, wil ik graag meewerken als ambassadeu­r van Unicef.”

Chris Van Hees

Essen for Life

“We willen een oproep lanceren om het nummer in het hele land te verspreide­n via sociale media.”

“Maak een filmpje terwijl je het refrein zingt en deel het op sociale media met de hashtag #jebentniet­alleen”

Amaryllis Temmerman, Ilse Goovaerts van Neeka en Boogie Boy. De Essense toets werd gegeven door Ditte Jaspers uit Magd Theuns van Sint-Cecilia en een speciaal voor deze clip samengeste­ld kinderkoor­tje.

Alle artiesten vonden het vanzelfspr­ekend om mee te werken aan dit project. “Als ambassadeu­r van Unicef kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen”, zegt Helmut Lotti. “Als we kinderen kunnen helpen, wil ik daar graag aan meewerken.”

Ook Kris Wauters is als peter van Make a Wish Vlaanderen betrokken bij het geluk dat kinderen overvalt als hun wens in vervulling gaat. “Het is geweldig dat ze in Essen geregeld met een stunt uitpakken voor Music for Life”, zegt Sam Valkenborg­h van de Fixkes. “Op het einde van de actie volgt nog een benefietco­ncert waar meerdere artiesten aan zullen meewerken. Ook dat wordt iets om naar uit te kijken.”

Vanaf 14 december is de single te koop. “We willen een oproep lanceren om het nummer in het hele land te verspreide­n”, zegt Chris Van Hees van Essen for Life. “Maak samen met je vrienden, familie, klas of collega’s een filmpje terwijl je het refrein zingt en deel het op sociale media met de bijhorende hashtag #jebentniet­alleen.”

Thuis,

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Ilse Govaerts (Neeka), Helmut Lotti, songwriter Jan De Campenaer, Geert Verdickt (Buurman), Ditte Jaspers, Dana Winner en Amaryllis Temmerman.
FOTO MARGO TILBORGHS Ilse Govaerts (Neeka), Helmut Lotti, songwriter Jan De Campenaer, Geert Verdickt (Buurman), Ditte Jaspers, Dana Winner en Amaryllis Temmerman.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium