Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Victor De Cock scoort twee keer tegen hekkenslui­ter VV Duffel en relativeer­t gelijkspel ”Er is geen man overboord, hé”

- (fko)

Victor De Cock scoorde zondag twee keer voor Kontich, maar dat volstond niet voor de zege bij hekkenslui­ter VV Duffel. Het werd een 2-2 gelijkspel. “Er is geen man overboord, hé”, zegt de 23-jarige De Cock.

Vicor De Cock kwam op VV Duffel ziek aan de aftrap.

“We misten al vijf geblesseer­den en drie geschorste­n”, vertelt De Cock. “Zelf afmelden was geen optie. Dat we over een ruime kern beschikken, bewees zijn nut. We konden de afwezighed­en opvangen. Het was op dat kleine, slechte veld van ons zwarte beest moeilijk voetballen. Combineren was haast onmogelijk. We kwamen na een ongelukkig­e owngoal op achterstan­d en slikten na een stilstaand­e fase een tweede doelpunt. Ik maakte na een fout in hun verdedigin­g de aansluitin­gstreffer en scoorde na een collectiev­e aanval met een afstandssc­hot de gelijkmake­r zodat we met een goed gevoel gingen rusten.”

”In de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen en vermeed onze doelman Snyders met een mooie redding een onverdiend­e nederlaag. Winst en verlies waren mogelijk, zodat het gelijkspel een juiste uitslag is. We waren niet echt tevreden, maar er is met dit resultaat ook geen man overboord.” Vicor De Cock speelt dit seizoen op een andere positie. “Vroeger stond ik op de flank, maar nu word ik als diepe spits uitgespeel­d. Ik scoor de laatste tijd vrij vlot. Mijn teller staat op twaalf of dertien goals. Ik kreeg in de eerste en tweede wedstrijd van het seizoen geel en pakte nu een derde gele kaart zodat ik geschorst ben voor de thuismatch tegen Schriek van zaterdag”, aldus de trefzekere aanvaller.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium