Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Steun die we voelden, deed heel veel deugd”

Fabian en Marijn Verdult beleven emotionele namiddag

- MARK DE CLEENE

Westmalle verloor zondagnami­ddag met 1-2 van Wortel. Toch was het niet de wedstrijd op zich die de meeste aandacht trok, maar wel het emotionele eerbetoon aan René Verdult, de vader van Fabian (26) en Marijn (28). Beide broers stonden tegenover elkaar op het veld en hadden ook een bepalende rol in het wedstrijdv­erloop.

“We speelden negen seizoenen samen bij Westmalle, tot ik twee jaar geleden voor een nieuwe uitdaging bij Wortel koos”, vertelt Marijn Verdult. “Voor het eerst tegen mijn broer en veel oud-ploegmaats spelen, was heel speciaal.”

Voor de broers, die ook samenwonen, begon hun emotionele rollercoas­ter reeds voor de

“Ons vader René overleed onverwacht op 12 november aan longkanker”, zegt Fabian. “Vader was amper 63 jaar en was wekelijks onze eerste en beste supporter. Jammer dat hij deze wedstrijd niet meer kon meemaken. Het bestuur van Westmalle had wel voor een heel mooi eerbetoon gezorgd. Mijn zus Gerlinde mocht de aftrap geven met een, speciaal voor deze gelegenhei­d, nieuwe wedstrijdb­al. De steun die we voelden, deed enorm veel deugd. Die bal krijgt een speciaal plekje bij ons thuis.” Ook tijdens de wedstrijd lieten de broers van zich spreken. Marijn knalde Wortel snel op voorsprong vanop de stip. “Toeval of niet, het was Fabian

aftrap.

die handspel had gemaakt in de grote rechthoek”, aldus Marijn. “Met Marijn op het middenveld en ikzelf in de verdedigin­g is het logisch dat we elkaar op het veld dikwijls tegenkwame­n. Ook bij stilstaand­e fases was ik het die mijn broer van kortbij dekte. Ik gunde hem natuurlijk zijn goaltje”, zegt Fabian.

De aanvoerder van Westmalle kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd de ideale kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

“Ook wij kregen in de slotfase een strafschop. Ik nam mijn verantwoor­delijkheid als aanvoerder, maar ik miste. Jammer voor de ploeg, want het had van de dag een compleet succes gemaakt.”

 ?? FOTO WF ?? Marijn en Fabian (rechts) Verdult.
FOTO WF Marijn en Fabian (rechts) Verdult.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium