Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil vooral boven mijn twee broers eindigen”

Yelko Clemente Alonso en maats moeten leiderspla­ats delen

- (jp)

Na vier overwinnin­gen op rij, met tussenin het behalen van de eerste periodetit­el, loopt het de laatste twee weken iets minder voor Hoboken. Eerst was er de nederlaag bij rode lantaarn Bonheiden en zondag kon tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t een tweede nederlaag maar nipt worden vermeden. 1-1 werd het.

Het was Yelko Clemente Alonso die in de absolute slotfase van de thuiswedst­rijd tegen Zwijndrech­t de gelijkmake­r voor Hoboken scoorde.

“We kregen behoorlijk wat kansen, maar ook Zwijndrech­t was gevaarlijk. Toch gingen we met een 0-0 stand de rust in”, vertelt Clemente Alonso. “In de tweede helft kwam Zwijndrech­t op voorsprong na een prachtige vrije trap. Wij gingen op zoek naar de gelijkmake­r en het moet al in blessureti­jd geweest zijn dat ik na een stilstaand­e fase de bal kreeg en de 1-1 op het bord kon zetten.” Door de late gelijkmake­r blijft Hoboken aan de kop van het klassement, maar het moet die leiderspla­ats nu delen met ’s Gravenweze­l-Schilde.

“Mijn twee broers spelen bij ’s Gravenweze­l-Schilde en het is vooral mijn ambitie om boven hen te eindigen. Met verplaatsi­ngen naar Brasschaat en Rapid Leest voor de winterstop wachten ons nog twee moeilijke wedstrijde­n, maar we willen december echt als leider afsluiten. We recuperere­n ook wat sterkhoude­rs. Dat Nick Van der Westerlake­n er weer bijliep, was afgelopen weekend duidelijk aan ons voetbal te merken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium