Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De wedstrijd van zondag wordt nog belangrijk­er”

Nieuwe trainer Nic Totori beleeft een droomdebuu­t

- (lver)

Na zes opeenvolge­nde nederlagen kon Oostmalle eindelijk weer winnen. Linda Olen werd met 3-0 geklopt. Trainer Nic Totori, die slechts een week aan het werk is bij Oostmalle, kon niet beter aan zijn opdracht beginnen.

“Deze zege kwam best onverwacht”, zegt Totori. “Omdat de ploeg in de voorgaande wedstrijde­n veel tegengoals slikte, had ik vooral op de organisati­e en de omschakeli­ng gefocust. Mijn groep heeft dat tot in de perfectie uitgevoerd, zodanig zelfs dat de bezoekers gefrustree­rd geraakten en met acht eindigden.” Het was van tegen Zandhoven geleden dat Oostmalle kon winnen. Nu ook Linda Olen werd verslagen, verdienen ze het etiket van giant kil- ler. “Deze punten zijn een bonus, maar de wedstrijd van zondag tegen Netezonen is veel belangrijk­er. Door winst tegen een rechtstree­kse concurrent klim je sneller naar de veilige zone.”

Dat Totori na drie jaar Loenhout en een kort avontuur als T2 in Hoogstrate­n bij Oostmalle is beland, is niet verwonderl­ijk. “Sinds dit seizoen speel ik hier samen met mijn broer bij de veteranen. Ik ben dus niet in een onbekende omgeving terechtgek­omen. Twee weken na het ontslag van Koen De Muyter kwam ik in contact met het bestuur en niet veel later waren we eruit. We willen met deze jonge groep het behoud verzekeren. De eerste stap is gezet. Als de groep even gretig blijft als zondag, moet het lukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium