Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij ons is het altijd alles of niets”

Ondanks hattrick van Stef Everaert kan Kalmthout weer niet winnen

- (lver)

Het loopt de laatste weken behoorlijk stroef bij Kalmthout. De ploeg die slechts nipt naast de eerste periodetit­el greep, won al zes wedstrijde­n op rij niet. Tegen Broechem hielp zelfs een hattrick van aanvoerder Stef Everaert de ploeg van trainer Frank Peeters niet aan de winst. 4-5 werd het, met een één op achttien als gevolg.

“We begonnen veel te laks aan de wedstrijd en kwamen 0-3 achter. Ook bezoeker Marnix Wouters scoorde overigens drie keer”, vertelt Stef Everaert. “Net voor de rust maakten we de 1-3 waardoor we nog in onze kansen geloofden, maar net als in de eerste helft kregen we ook na de pauze onmiddelli­jk een doelpunt tegen. Bij 1-4 leek het over en out.” Tot de bezoekers tot tien man werden herleid en Everaert binnen het kwartier drie keer scoorde. “Het was mijn eerste zuivere hat- trick,” zegt de aanvoerder trots, “al had ik al wel in twee wedstrijde­n eens drie keer gescoord. Het is de eerste keer dat die drie doelpunten niet volstaan voor winst.”

Dat was nochtans wel mogelijk. “We kregen nog kansen om de match te beslissen, maar botsten op een counter. Misschien gingen we te nadrukkeli­jk op zoek naar de zege. Dat is onze stijl. Bij ons is het altijd alles of niets.” De vele nederlagen staan in groot contrast met de start van het seizoen, toen Kalmthout bijna elke week naar een zege denderde. “We slikken te veel doelpunten. Het zit verdedigen­d momenteel niet goed en ook onze doelmannen beleven een mindere periode.” Toch is het niet allemaal kommer en kwel in Kalmthout. “We staan vijfde. Het was ons doel om een rustig seizoen te draaien. Vorig seizoen liep het in deze periode ook minder en toen kwam ook alles goed.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium