Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Galamatch zonder druk”

Oxaco kijkt uit naar de komst van Axel Hervelle en co

- (basp) (basp)

Hoog bezoek vanavond in sporthal Sneppenbos in Vremde. Oxaco ontvangt Axel Hervelle en zijn Charleroi in de achtste finales van de Beker van België. Een mooie gelegenhei­d voor Nick Celis en maats om te tonen wat ze in hun mars hebben.

Ook vorig jaar stonden beide ploegen in de achtste finales van de Beker van België tegenover elkaar. De bezoekers wonnen toen onverdiend met 8285. “Hadden wij in de slotsecond­en de fout meegekrege­n die iedereen in de sporthal had gezien, dan was Charleroi zelfs uitgeschak­eld”, zegt coach Eddy Faus.

De thuisploeg krijgt straks een voorgift van vijf punten. Of dat zal volstaan om de vijfvoudig­e bekerwinna­ar uit te schakelen, is nog maar de vraag. “We moeten realistisc­h zijn”, aldus Eddy Faus. “Uiteraard gaan we proberen te stunten, maar we spelen wel tegen de ploeg die moet proberen om Oostende van de titel te houden. Aan motivatie zal het ons niet ontbreken, de spelers kijken er echt naar uit. Spelen tegen een eersteklas­ser en Axel Hervelle is toch speciaal.”

Oxaco moet het wel doen zonder center Bert Van De Broek, vorig jaar tegen Charleroi nog goed voor 27 punten. “En dat kan pijn doen. Bert is voor ons onvervangb­aar. Door een hernia is hij een tijdje out. Ik hoop dat we hem dit seizoen nog op het terrein zien. We zullen zijn afwezighei­d moeten opvangen. Charleroi is een heel atletische ploeg en in de rebound gaan we onder liggen, dat beseffen we. We hebben dan ook in die zin een plan opgesteld. We hebben andere aanvallend­e troeven en die gaan we uitspelen.”

Bij Charleroi staat de nieuwe coach Niksa Blavcevic voor zijn wedstrijdd­ebuut. De Kroaat was al eens negen jaar actief in België bij Pepinster en Bergen, waarmee hij de beker won. “Een coacheswis­sel kan voor ons zowel positief als negatief uitdraaien. Het hangt Karen Steurs een mooie zege. De lerares finishte in 1u37’00.

“Ik kwam wat traag op gang en moest er in het mountainbi­ken even wat inkomen, maar vanaf de tweede ronde sloeg de diesel aan”, aldus de triatlete uit Brecht. van de motivatie van de Charlerois­pelers af. Voor ons is dit een galamatch zonder druk. Het wordt puur genieten. Oxaco heeft in het verleden trouwens al enkele scalpen van eersteklas­sers verzameld. We hebben de sporthal voor alle veiligheid al vastgelegd voor de kwartfinal­e.” de 6 km lange cross gewonnen in 21’01. In de 3 km lange veldloop bij de vrouwen behaalde Elke Beerlings (AA) de zege in 11’19. Tien seconden later volgde de 18jarige Laura Schadron (ZWAT) die als eerste juniore finishte.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Eddy Faus: “Voor alle veiligheid hebben we de sporthal al vastgelegd voor de kwartfinal­es.”
FOTO TOM GOYVAERTS Eddy Faus: “Voor alle veiligheid hebben we de sporthal al vastgelegd voor de kwartfinal­es.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium