Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ben Dekeukelae­re sleept met twee goals gelijkspel uit de brand “Ik wil topschutte­r worden”

- (jp)

Na het vertrek van trainer Pascal Van Camp speelde Tubantia Borgerhout de voorbije twee speeldagen zonder een echte trainer op de bank, maar het haalde wel vier op zes. Ondertusse­n is er met Yannick Bonami een nieuwe coach aangesteld.

De eerste wedstrijd na het opstappen van de vorige trainer eindigde op een 4-1 zege tegen Boechout en afgelopen zaterdag ging den Tuub een punt halen op het veld van Mortsel OG B. Tien minuten voor tijd stond Tubantia nog 3-1 in het krijt, maar met twee doelpunten van Ben Dekeukelae­re werd het alsnog een 3-3 gelijkspel.

“We waren gaan rusten met een 2-1 achterstan­d en in de tweede helft vielen we met tien man na een tweede gele kaart voor Cypers”, vertelt Dekeukelae­re. “Daarna vielen er ook nog twee rode kaarten bij de thuisploeg. Op dat moment stond het wel al 3-1. Met een mannetje meer zijn we er dan toch in geslaagd om nog tweemaal te scoren. Ik vond het in elk geval een verdiend punt”, aldus Dekeukelae­re, die dit seizoen voorlopig aan elf doelpunten zit. “De huidige topschutte­r in onze reeks heeft twaalf keer gescoord. Het is mijn ambitie om op het einde van het seizoen bovenaan te staan in de stand van de topschutte­rs.”

Sinds gisteren kan Dekeukelae­re om die ambitie waar te maken op de 29-jarige Yannick Bonami rekenen.Bonami is de nieuwe trainer en was eerder dit seizoen actief als jeugdtrain­er bij City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium