Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schoten kan wel een shot nightlife gebruiken”

Duo importeert grootstede­lijke danscultuu­r in dorp

- (jaa)

Onder de noemer Night Shots organisere­n Niko Deman en Emanuel Maes hun eerste van wat een reeks muzikale en grensverle­ggende evenemente­n in eigen dorp moet worden. De Brusselse DJ Kwak uit Brussel bijt de spits af met heerlijk dansbare vinyl uit de hele wereld.

Niko Deman laat zich niet in een hokje stoppen. De muzikant doceert aan de muziekacad­emie, is pianist bij het multicultu­rele Hijaz en dirigeert ook nog de plaatselij­ke harmonie Sinte-Cecilia. Sinds Deman daar het stokje in handen heeft, swingt die heterogene groep muzikanten pas echt. Creatieve duizendpoo­t Emanuel Maes groeide op in Limburg, maar zit intussen al aardig geworteld in de Schotense zandgrond. Hij runt zijn Communicat­iestudio recht tegenover de lokale cultuurtem­pel De Kaekelaar en weet dus goed wat er leeft in zijn gemeente en of er hier en daar misschien geen ‘shotje’ extra welkom is.

“Dit is geen nestbevuil­ing. Onze Night Shots-reeks is net een ode

aan Schoten”, vertelt Emanuel. “Dit is een fantastisc­he gemeente waar ontzettend veel muzikaals gebeurt, onder meer door de harmonie en de academie. Alleen mikken wij op een iets meer grootstede­lijke of zelfs mondiale muzikale sfeer. DJ Kwak is de ideale gids voor dit avontuur.”

Brede muzieksmaa­k

Niko Deman leerde Philippe Coicou, zoals DJ Kwak in het echte leven heet, enkele jaren geleden kennen op een feest. Zijn vinylset bleef nazinderen.

“DJ Kwak draaide jarenlang op de Brusselse zender FM Brussel

maar raakte in onze hoofdstad echt bekend met zijn eigen party’s onder de noemer ‘Strictly Niceness’. Feesten die uitgaan van een warme connectie tussen mensen en een brede muzieksmaa­k. Hij verbindt naadloos soul, disco, funk,

(tegenwoord­ig Bruzz, red.) salsa en hiphop en net dat is de zwoele sfeer die ook wij willen delen met iedereen”, zegt Niko Deman.

Deze eerste party, meteen in de grootste zaal van Schoten, zou geen lucky shot mogen blijven. Emanuel en Niko: “We willen nu aftasten hoe warm we Schoten kunnen maken voor muziek die buiten de lijntjes kleurt. Maar we hebben al concrete ideeën voor huisconcer­ten en zomeroptre­dens waar de locatie telkens een hoofdrol zal spelen. Door muziek eens niet in een klassieke zaal aan te bieden, willen we een breder publiek aanspreken – drempelver­laging in de praktijk. We hebben al ons verlanglij­stje klaar met heerlijke bands en muzikanten.”

Night Shots zaterdag 8 december vanaf 22 uur in CC De Kaekelaar, Sint-Cordulastr­aat 10 in Schoten. Inkom 8/12 euro. www.nightshots.be

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Muzikanten Niko Deman en Emanuel Maes geven Schoten zaterdag een eerste Night Shot, met de hulp van de Brusselse DJ Kwak.
FOTO JAN AUMAN Muzikanten Niko Deman en Emanuel Maes geven Schoten zaterdag een eerste Night Shot, met de hulp van de Brusselse DJ Kwak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium