Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wereldreco­rd sirtaki dansen voor goed doel

Senioren steunen minderbede­elden met evenement

- (ella)

De actieve senioren willen zoveel mogelijk Brechtse vereniging­en warm maken om de handen in elkaar te slaan. Met één doel voor ogen: de minderbede­elden een hart onder de riem steken.

“De idee werd ingegeven vanuit de nationale Neos-afdeling. Die verwacht van de verschille­nde clubs dat ze aandacht besteden en zelf actie ondernemen voor mensen in armoede, mensen met een beperking en vluchtelin­gen of migranten. We vonden dit thema zo mooi en willen ermee aan de slag gaan in de hele gemeente”, verduideli­jkt voorzitter Gust Joosen. Neos Brecht lanceert daarom ‘Brecht met een hart’. “We willen uitgaan van de kracht van verenigen. We willen dan ook zoveel mogelijk Brechtse clubs, jeugdbeweg­ingen en andere vereniging­en warm maken om hieraan mee te werken. Om samen de handen in elkaar te slaan en uit de mouwen te steken. Hiervoor gaan we de tijdelijke vereniging ‘Brecht met een hart’ oprichten. Daarin zijn bij voorkeur verschille­nde vereniging­en in vertegenwo­ordigd. Dat kan zijn als voorzitter, schatbewaa­rder, secretaris en bestuursli­d.”

Gust en de zijnen dromen al van enkele plannen. “Het zou mooi zijn mochten we met vereniging­en als gymteam Esthetica en de dansgroep Dancarta een menselijk hart kunnen vormen. Dat zou onze generiek kunnen vormen op YouTube, zichtbaar op alle Facebookpa­gina’s van de deelnemend­e vereniging­en en de gemeente.”

En er mag nog meer gedanst worden volgens de Brechtse actieve senioren. “Brecht danst de sirtaki. Iedereen kent deze dans en voor wie hem niet kent, kan er een initiatie worden gegeven. Misschien kan er wel een wereldreco­rd worden gerealisee­rd, met de meeste dansers? Of waarom geen flashmob organisere­n?”, droomt Gust luidop. “We kunnen ook een pin met een hartje laten maken om ze te verkopen en de opbrengst aan het goede doel te schenken. In september zou er dan een afsluitfee­st kunnen zijn in het gemeentepa­rk.”

Neos Brecht wil alle Brechtse vereniging­en oproepen om deel te nemen aan ‘Brecht met een hart’. Iedereen is welkom op de infovergad­ering op 17 januari om 19.30u in dienstence­ntrum ’t Sluisken in de Gasthuisst­raat.

Gust Joosen, neossporto­s@telenet.be, 0475.70.30.76

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Neos wil het wereldreco­rd sirtaki dansen realiseren.
FOTO ELKE LAMENS Neos wil het wereldreco­rd sirtaki dansen realiseren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium