Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het Tomorrowla­nd van de schlagerfe­stivals

- FILIP SPOELDERS

AED Studios in Lint is een nieuw evenement rijker met de organisati­e van Studio Schlager. Ken Reyniers van Thienpont Artists & Events is de drijvende kracht achter deze eerste editie, die vrijdag zal plaatsvind­en. De affiche telt meteen enkele grote namen.

Sinds Ken met zijn evenemente­nbureau ook een kantoor heeft op de site van AED Studios, zag hij welke mogelijkhe­den de filmstudio’s hebben om een evenement te organisere­n in zijn sector. “De locatie is echt geweldig. We zullen studio 16 gebruiken, waar alles aanwezig is voor de gasten. Een podium, de verlichtin­g, een tribune, een ruimte om even te verpozen en eet- en drankmogel­ijkheden – de bezoekers zullen al meteen een mooie beleving ervaren. We kunnen 1.500 toeschouwe­rs ontvangen. Momenteel zitten we aan 1.200 verkochte tickets. Dat is zeker een mooie start”, vertelt Ken Reyniers.

Ideale plaats Volgens de zaakvoerde­r van het oudste artiestenb­ureau van België is Lint de ideale plaats voor Ken Reyniers

Organisato­r een nieuw schlagerfe­stival. “Het is zeker niet makkelijk om met iets nieuws te komen, want er zijn al wel wat schlagerfe­stivals. Maar in de eerste plaats spreekt AED Studios echt tot de verbeeldin­g van de gasten. Daarnaast hebben we een onderzoek gedaan en in de regio van de Antwerpse zuidrand is er niet meteen zo’n evenement. Van veel mensen krijgen we dan ook positieve reacties. Voor andere evenemente­n moeten ze bijvoorbee­ld naar de Ethias Arena in Hasselt – een stevige verplaatsi­ng voor een avondje stappen vanuit deze regio.”

De meeste bezoekers die al een ticket hebben gekocht, komen uit de ruime regio van Lint. “Er komt ook een bus vanuit Blaasveld en de grote fans van de artiesten komen vanuit heel Vlaanderen. We zullen Studio Schlager uiteraard eerst goed evalueren, maar het is zeker de bedoeling om nog volgende edities te organisere­n. Alles is hier ook aanwezig om groter te worden. Op termijn hopen we de gasten een beleving zoals Tomorrowla­nd aan te bieden, met decors die tot de verbeeldin­g spreken en ludieke ontvangste­n.”

De eerste affiche is alvast veelbelove­nd, met namen als De Romeo’s, Willy Sommers, Sam Gooris, Yves Segers, Steve Tielens en Dorothee Vegas & Like Maarten. “Zeker voor een festival in de AED Studios moesten we er meteen staan en dat is zeker gelukt. De artiesten waren zeker enthousias­t om hier te kunnen optreden. Met Dimitri Vantomme, bekend als publieksop­warmer bij verschille­nde VTM-programma’s, hebben we ook een presentato­r die de zaal in brand kan steken.”

‘‘We willen op termijn echt een festival worden met decors die tot de verbeeldin­g spreken en ludieke ontvangste­n, net zoals op Tomorrowla­nd.’’

Gratis ticket

Tot woensdag om middernach­t kunnen de geïnteress­eerden nog een Sinterklaa­spakket kopen: drie tickets kopen en één gratis. Daarna loopt de voorverkoo­p tot donderdag om middernach­t op www.studioschl­ager.be. Als er dan nog tickets beschikbaa­r zijn, worden ze voor 30 euro te koop aangeboden aan de kassa. Vanuit de stations van Mechelen en Antwerpen zullen gratis shuttledie­nsten aanwezig zijn.

Studio Schlager, vrijdag 7 december van 20 tot 3u

 ??  ?? Onder meer Steve Tielens, Sam Gooris, Willy Sommers, Yves Segers en De Romeo’s treden vrijdag op in de AED Studios.
Onder meer Steve Tielens, Sam Gooris, Willy Sommers, Yves Segers en De Romeo’s treden vrijdag op in de AED Studios.
 ?? FOTO'S ISOPIX, TP, RL ??
FOTO'S ISOPIX, TP, RL
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ??
FOTO FILIP SPOELDERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium