Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De avond voor de marathon zijn we pinten gaan drinken, niet ideaal”

43-koppige bende van voetbalplo­eg JeeDee FC in Valencia voor jaarlijkse loopwedstr­ijd

-

Terwijl u en ik onderweg naar het werk over grote plassen moeten springen, zit Jeroen Vermeersch (30) met 43 vrienden onder een stralend zonnetje in Valencia op een terras. Vijftien onder hen liepen zondag de plaatselij­ke marathon, de rest bood mentale steun.

Jeroen en z’n vrienden, allemaal leden van of mensen rond cafévoetba­lclub JeeDee FC uit Borsbeek, koppelen ieder jaar een marathon aan een citytrip. Ze liepen onder meer al in Stockholm, Bratislava en Istanbul.

“Voor tien van ons was het de eerste keer dat we meededen aan zo’n loopwedstr­ijd”, vertelt Jeroen. “We probeerden vooraf wel wat te trainen, maar alle goede voornemens ten spijt, kwam het er minder vaak van dan we hadden gehoopt. Maar goed, we lopen mee voor het plezier. En voor het goede weer – de stralende zon maakt dat het hier rond de 22 graden en dus heerlijk vertoeven is.”

Sightseein­g

Ondanks de vele nieuwkomer­s, haalde iedereen de finish. De snelste in drie uur tijd, de traagste deed er een goede vijf uur over om de meet te bereiken. Ter vergelijki­ng: de Ethiopiër Leul Gebreselas­sie claimde de gouden plak met een toptijd van twee uur en vier minuten.

“De avond voor de marathon zijn we pinten gaan drinken en uitgebreid gaat eten”, vertelt Govert Van Nuffelen (28), die voor het eerst meeliep in een marathon maar in het verleden al wel aan de start van de Antwerp 10 Miles verscheen. “Zo’n avondje stappen voordien is niet ideaal, maar iedereen is de wedstrijd zonder kleerscheu­ren doorgekome­n. Op het middaguur, toen de zon echt wel stevig begon te schijnen, werd het even moeilijk. Onze trainingen vonden natuurlijk plaats in Belgisch weer. We hebben nu wel

Jeroen Vermeersch

JeeDee FC

“We proberen vooraf wel wat te trainen, maar uiteindeli­jk komt dat er toch nooit echt van...”

wat last van pijntjes. Maar niets dat een paar dagen sightseein­g niet kon oplossen.”

De bende blijft nog tot vandaag in Spanje. “Vanavond

gaan we naar de 1/16de finale van de Copa del Rey kijken in het mythische Estadio Mestalla van voetbalclu­b Valencia. Dat is de club waar Rode Duivel Michy Batshuayi tegenwoord­ig het mooie weer maakt. Onze eigen voetbalplo­eg moest het vorig weekend wel zonder een groot deel van de spelers doen. Maar ze wisten al lang dat we er niet bij zouden zijn. Onze groep hangt sterk aan elkaar, alles wat we organisere­n, wordt altijd een kleine hype binnen het team. De overblijve­rs hebben gestreden voor wat ze waard waren en verloren ‘maar’ met 4-5. Ach, het is en blijft natuurlijk maar cafévoetba­l. De groeten aan iedereen vanuit het zonovergot­en Spanje.”

red.)

(gisteren,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium