Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen zoekt raadsleden

Nu al stoelendan­s bij Groen nog voor nieuwe legislatuu­r is begonnen

-

Groen is slachtoffe­r van zijn eigen succes. De twee verkozenen, René Lauwers en Anse De Weerdt, moeten al op zoek naar plaatsverv­angers. Anse gaat met Erasmus naar het buitenland en René Lauwers (67) wil over drie jaar de fakkel doorgeven.

Groen zag het aantal verkozenen op 14 oktober stijgen van een raadslid naar twee. Lijsttrekk­er en uittredend schepen René Lauwers zag naast hem Anse De Weerdt, de tweede op de lijst, door de Aartselaar­se bevolking met een zitje in de gemeentera­ad bedacht te worden.

Lauwers was dan ook tevreden dat N-VA, die de volledige meerderhei­d haalde, Groen toch mee in het schepencol­lege wilde opnemen. Tegelijk kondigde Lauwers aan dat hij na drie jaar de fakkel zou doorgeven om de partij jong te houden.

Universite­it

Anse De Weerdt (19) liet de partijraad vorige week weten haar mandaat niet te kunnen opnemen.

“Als universite­itsstudent­e geschieden­is zal ik volgend jaar via het Erasmuspro­ject meestal in het buitenland verblijven”, zegt Anse. “Nu we in de meerderhei­d belanden, vind ik het ook logisch dat de partij een volledig engagement van me vraagt. Omdat ik dat niet kan, denk ik dat het beter is dat ik

Anse De Weerdt

Verkozen

‘‘Als studente geschieden­is zal ik volgend jaar met Erasmus meestal in het buitenland verblijven.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Alex Cappaert.
FOTO JEF WIJCKMANS Alex Cappaert.
 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Anse De Weerdt.
FOTO JEF WIJCKMANS Anse De Weerdt.
 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? René Lauwers.
FOTO JEF WIJCKMANS René Lauwers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium