Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reserveer busticket om oudjaar te vieren

- JEF WIJCKMANS (jaa)

mijn opvolger die kans geef.”

Dat betekent dat Alex Cappaert (65) als eerste opvolger de eed als gemeentera­adslid zal afleggen in januari.

“Ik ben twee jaar jonger dan René, dus een echte verjonging is dat niet”, lacht Alex. “Toch biedt het een voordeel dat ik wel de nodige tijd kan vrijmaken. Bovendien ken ik het wereldje en heb ik al wat ervaring dankzij mijn zitje de voorbije OCMW-raad.”

vier Vijfde opvolger

jaar

in

de

De aankondigi­ng van Lauwers dat hij na drie jaar zijn plaats aan anderen wil overlaten, betekent dat Groen een tweede opvolger zal moeten aanduiden. Dat blijkt een groter probleem dan verwacht. In volgorde zijn dat Carolyn Declerck, Greet Denissen en Hilde Dierckx maar die lieten alle drie om verschille­nde redenen weten ook aan dat mandaat te zullen verzaken.

Dat betekent dat Hans Cops (44) als vijfde opvolger in de stoelendan­s van Groen in de gemeentera­ad zal komen. Wie van Groen op dat moment schepen zal worden, zal volgens Lauwers pas later bepaald worden.

Tijdens oudejaarsn­acht rijden chauffeurs van De Lijn gratis naar feestlocat­ies. Het ticket verkrijgt u via sms, u hoeft dus niet meer naar het gemeentehu­is te gaan. Na registrati­e krijgt u een mail van De Lijn met de instructie­s voor de activatie van het sms-oudejaarst­icket. Registrere­n kan al. Wommelgem kreeg 255 tickets. U kunt maximum vier gezinslede­n registrere­n onder één gsm-nummer. Belangrijk is dat iedereen alle verplaatsi­ngen samen maakt. Het ticket is geldig van oudejaarsa­vond tot 23.59u de volgende dag.

René Lauwers

Wil fakkel doorgeven

“Over drie jaar wil ik mijn plaats afstaan aan een jonger iemand, om de partij jong te houden.”

Alex Cappaert

Eerste opvolger

“Ik ben maar twee jaar jonger dan René, maar dat heeft als voordeel dat ik tijd kan vrijmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium